Читај ми!

Они су понос Србије

По 29. пут за редом, Олимпијски комитет Србије прогласио је добитнике престижних признања за 2022. годину на свечаности која је одржана у Дому Народне скупштине Републике Србије. Титулу најуспешнијих спортиста за 2022. годину понели су атлетичарка Ивана Вулета и рвач Зураби Датунашвили, док су за најуспешније тимове проглашене женска одбојкашка и мушка репрезентација Србије у баскету 3×3. У новој категорији, која је ове године уведена, титулу најуспешнијег спортисте у тимским спортовима понела је одбојкашица Тијана Бошковић. Најуспешнији млади спортиста је по други пут узастопно атлетичарка Адриана Вилагош, док је престижно признање за најуспешнијег тренера Србије по четврти пут понео Драган Гале Јовић. Признање “Олимпијско срце – генерал Светомир Ђукић” за допринос олимпизму и јачање олимпијског покрета ове године додељено је господину Душану Маравићу.

Конференцијом за медије, КК Црвена звезда завршио је 2022. годину, и окреће се  новим и бројним обавезама које црвено-беле очекују у новој 2023.години. Окупљенима су се обратили председник клуба Небојша Човић, тренер Душко Ивановић и капитен Бранко Лазић, а у наставку у врло опуштеној атмосфери испраћена је још једна трофејна сезона која је завршена триплом круном.  Данас разговарамо са директором клуба са Малог Калемегдана Немањом Васиљевићем .

Спортско друштво Црвена звезда одлучило је да сви њени чланови морају да потпишу кодекс понашања. Из клуба наводе да је то документ етичких норми, понашања, стандарда организације и комуникације чланова - клубова СД Црвена звезда, руководства, органа и тела клубова са називом Црвена звезда и осталих спортских радника у оквиру спортско-пословног система СД Црвена звезда. На ту тему разговарамо са генералним секретаром СД Зораном Аврамовићем.

Саша Вукосављевић је после две и по године свакодневног рада и истраживања завршио своју књигу посвећену Црвеној звезди. Она носи име "Наша Звезда и ја, 6000 плус", а ради се о књизи каква није објављена ни о једном клубу на свету. Тешка је 4 килограма и 700 грама, али је њена специфична тежина неупоредиво већа- подразумева све официјелне утакмице трофејног клуба, али и оне одигране на пријатељској основи, у најмањим местима наше земље и региона, од којих је неке права уметност пронаћи и на географској мапи. 

О овим и другим информацијама из домаћег и међународног спорта можете слушати у данашњем `Спортском журналу` Радио Београда 1. Слушајте данас оно о чему ћете сутра моћи да читате на новинским ступцима. У реализацији емисије учествују Владе Радичевић, Милан Биговић, Снежана Пантовић, Срђан Ђорић и Весна Гемовић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару