Читај ми!

Светско првенство у фудбалу, Катар 2022.

Лионел Меси и Лука Модрић предводе своје националне селекције у првом полуфиналном дуелу на Мундијалу у Катару. Аргентина и Хрватска су поново у завршници светског шампионата, али места у финалу има само за једну од ове две репрезентације. До краја Мундијалу у Катару остало је да се одиграју још четири утакмице, али оне најважније, које ће одлучити новог (можда и старог) шампиона света у фудбалу. Све четири екипе надају се "богињи", а први ће на терен Аргентина и Хрватска, од 20 часова по средњоевропском времену, уз пренос на Првом тв каналу Медијског јавног сервиса. Јужноамеричка селекција у Катару има велику подршку са трибина, а пред меч са Хрватском очекује се долазак још око 40.000 присталица националног тима. Еуфорија влада и у Хрватској, они који боље стоје с парама-гледаће утакмицу уживо, они други- у топлим домовима или на улицама хрватских градова. 

У вези са вечерашњом утакмицом, наш саговорник је Ивица Шурјак, незаборавно лево крило сплистког Хајдука и нашег државног тима, који је радо говорио за Радио Београд 1. Мило му је да `ватрени` респектују све ривале, али да у сваку утакмицу улазе са жељом да победе, ма како се спортски противник звао. Није очекивао да ће Хрватска и овога пута бити у самом врху, али кад су већ дотле дошли- Шурјак верује да могу поново бити бољи од `гаучоса`, које се резултатски средили и пре четири године на СП у Москви.

Још два позната имена из света фудбала износе своје процене уочи два полуфинална дуела Мондијала. Први од њих је Миливоје Ћирковић, други такође из црно-белог корпуса, незаборавни Аца Трифуновић. Обојица говоре о квалитетима четири најбоље селекције Мондијала и размишљају ко би могао до великог пехара намењеног светском прваку.

Кошаркаши Партизана играју вечерас у 20 часова у Лиону са Асвелом утакмицу 13. кола Евролиге. Црно-бели гостују у Лиону усред серије лоших резултата, пошто су црно-бели у последњих седам утакмица у свим такмичењима забележили шест пораза.У оквиру истог кола, кошаркаши Црвене звезде играју  од 19 часова у хали "Александар Николић" са Жалгирисом. Звезда је лоше почела сезону - била је у једном тренутку последњепласирани тим Евролиге са једном победом и шест пораза, али утакмицу са Жалгирисом у Београду дочекује са скором 6-6.   

Емилија Антанасијевић начинила је велики успех. Осамнаестогодишња каратисткиња успела је да обједини титулу на недавно освојеном Европском првенству, са златом на Светском првенству у каратеу у Лубину, у Пољској. 

Обележен је век постојања веслачког клуба Црвена звезда, пригодном свечаношћу на стадиону Рајко Митић. Одржана је академија и свечана скупштина, уз доделу признања најбољима и сведочењима оних који су обележили сто година веслања Звезде на Ади Циганлији.

Други полуфинални сусрет Мондијала игра се сутра од 20 часова, ривали ће бити Мароко и Португалија. О овим и другим актуелностима слушајте у данашњем `Спортском журналу` Радио Београда 1. У реализацији емисије учествују Иван Петровић, Владе Радичевић, Слободан Малетић, Снежана Пантовић и Бранислав Јерковић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару