Читај ми!

Светско првенство у фудбалу, Катар 2022.

`Случај грађанина Кејна` или како је, дотада најбољи енглески играч на Мондијалу Хари Кејн, завио у црно Острво, пошто је промашио свој други ударац с беле тачке у утакмици четвртфинала Светског првенства у Катару. Ако по страни остваимо тугу Енглеза, гледали смо одличну, борбену утакмицу, са доста жеље, трчања, контаката, атрактивних потеза, скокова, асистенција, на крају је место у полуфиналу изборила Француска, која по многима игра и најлепши фудбал на Мондијалу. Мароко је, опет, прва афричка репрезентација која се домогла пласмана међу четири најбоље селекције, чему су свакако допринели ангажмани бројних играча ове репрезентације у највећим европским клубовима. Дакле, у уторак гледамо утакмицу између Хрватске и Аргентине, дан касније други полуфинални меч из међу Марока и Француске. Финале на програму у недељу, 18. децембра, дан раније игра се сусрет за треће место на шампионату.

Милан Биговић и Дејан Николић данас приводе своју новинарску мисију на 22. Светском првенству у Катару. Чућемо опроштајни мондијалски дневник, али и најаву онога што нам је још преостало за гледање на највећем фудбалском такмичењу планете. Разговарамо и са Драганом Младеновиће, некадашњим играчем Црвене звезде, данас директором омладинског погона црвено-белих, натенане и опуштено, о свакој од селекција које су обезбедиле место у полуфиналним надметањима Мондијала. Младеновић, признаје, навија за Аргентину, али тешко је одолети одличној игри Француза, ентузијазму Марока, постојаности и континуитету Хрватске.

Лионел Меси на најбољем је путу да обори још неколико светских рекорда. Уколико одигра обе утакмице које су преостале његовом државном тиму, прескочиће на вечној листи првопласираног Лотара Матеуса, имаће 26 одиграних мондијалских утакмица, највише од свих на планети. Са Мирославом Клосеом постигао је по 16 погодака на СП, још један му треба да сам преузме тај рекорд. Матеуса је већ претекао по броју минута проведених на терену, минутажу је повећао на 2105 и избио на друго место листе играча који су играли највише мондијалских мечева, сада га од рекорда Паола Малдинија дели свега 111 минута, уколико све буде у реду- ето и ту рекорда, можда чак и после прве утакмице, полуфинала, наравно ако се буду играли продужеци. Меси је заиста симбол једног времена, радује сазнање да смо добили и нову светску звезду, то је млади Француз Мбапе, у чијим потезима ужива васцели фудбалски свет. 

Поред Мондијала, осврнућемо се и на дешавања из других спортских дисциплина, она најважнија. Теквондо селектор Драган Гале Јовић трећи пут је проглашен за најбољег тренера у овом борилачком свету на планети. У реализацији мондијалских емисија , сада мало обогаћених и другим спортским дешавањима, учествује комплетна Спортска рубрика Радио Београда 1, чији је уредник Владе Радичевић, као и наше колеге из других програмских сегмената - музичари, продуценти, тонски реализатори и сниматељи програма.

Испред микрофона је Жељко Стефановић.

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару