Читај ми!

Светско првенство у фудбалу, Катар 2022.

Стигли смо до четвртфинала Светског првенства у фудбалу и не можемо да дочекамо први судијски звиждук на утакмици од 16 часова, када ће за лоптом појурити играчи Хрватске и Бразила. Вечерас од 20 часова, у другој утакмици четвртфинала, састаће се Аргентина и Холандија, док се преостала два меча ове фазе такмичења играју сутра. Кренимо од прве утакмице, коју можемо пратити на Првом тв каналу РТС-а, као и све остале са Мондијала. Јужноамеричка селекција важи за главног фаворита за освајање шесте Богиње у историји, али још од 2002. године на том путу јој се увек испречи нека европска селекција. Хрватска брани финале од пре четири године, а делује да Далићев тим зна шта жели и како да циљ оствари, што само говори да ће Бразилци морати добрано да се потруде како би на `Образовном стадиону` у Катару поново заиграли свој традиционални плес. Први четвртфинални сусрет на Мондијалу водиће енглески арбитар Мајкл Оливер.

Други четвртфинални меч овогодишњег Светског првенства у фудбалу одиграће на стадиону Лусаил селекције Холандије и Аргентине. Холанђани имају јединствену прилику да свим Аргентицима врате финални пораз на Мундијалу 1978. године. На овогодишњем Мундијалу у Катару, селекција Холандије примила је два гола на четири меча, а постигли су осам погодака. У Групи Ц овогодишњег турнира најбољих репрезентација света, Аргентина је на старту поражена од Саудијске Арабије, али су доцније Меси и другови то надокнадили. Међусобни скор између две репрезентације иде у прилог Холандији - четири победе и два ремија у девет утакмица, док је Аргентина три пута тријумфовала. Последњи дуел одиграли су 2014. године у полуфиналу Мундијала у Бразилу, меч је завршен ремијем 0:0, а након пенала било је 4:2 за Аргентину, која је отишла у финале Светског првенства.  

Направили смо и анкету у којој Београђани прогнозирају коначног победника, односно првака света. Дејан Николић и Милан Биговић јављају се из Катара са најновијим информацијама и актуелностима везаним за Светско првенство. Осврнућемо се и на први европски вечити дерби кошаркаша Партизана и Црвене звезде, који је завршен победом гостију, захваљући `тројци` у завршници Немање Недовића. Навијачи црвено-белих не скривају задовољство учинком новог тренера Душка Ивановића и очекују тријумфе и у регионалној лиги, што им за сада успева.

У реализацији мондијалских емисија , сада мало обогаћених и другим спортским дешавањима, учествује комплетна Спортска рубрика Радио Београда 1, чији је уредник Владе Радичевић, као и наше колеге из других програмских сегмената - музичари, продуценти, тонски реализатори и сниматељи програма.

Испред микрофона је Жељко Стефановић.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару