Врсни кувар и бурек с месом

У разним истраживањима тврди се како је важно да имамо барем један хоби. Хобији нам пружају прилику да изразимо своју кретивност и дају нам осећај испуњености. Мој најдражи хоби је кување. Додуше, више волим да гледам друге како кувају и зато недељом пратим емисију једног врстног регионалног кувара, који увек спрема лепа јела. Једном сам, по рецепту из те емисије, испекла најукуснији бурек са сиром. Е да сам га сликала и ово што сам казала објавила, рецимо на Инстаграму, одмах би се јавили они вечити ловци на језичке грешке с коментарима како јела нису лепа него укусна, а да бурек може бити само са месом, пошто се онај са сиром зове сирница.

Још увек не могу да објасним неким људима да бурек у Србији може да буде са свим и свачим. Уосталом, и није толико битно са чим је док год је мастан и сластан. Врсног кувара не чини добар језик, већ добар рецепт.

Мада не би било лоше ни када бисмо имали рецепт за брзо учење језика. Кад се мало сконцентришем и замислим, рекла бих да то и није немогуће. Могли бисмо да помешамо мало правописа и граматике, да додамо прстохват језичке семантике и да зачинимо функционалним стиловима по избору. Онда да све то добро замутимо, испечемо и сервирамо људима, па да будемо и сити и писмени.

Аутор текста - Татјана Киждобрански

Глумица - Јадранка Селец 

Уредник и водитељ - Мирјана Блажић

 

Емисија Српски на српском емитује се током дана у следећим терминима - 04:55; 08:05; 11:55 и 22:30

Ово издање можете чути поново на таласима Првог програма Радио Београда у петак, 6. и 8. децембра.

 

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње