Читај ми!

Светско првенство у фудбалу, Катар 2022.

Тек после једне овакве утакмице видимо колика је моћ фудбала, шта је у стању да измени у нашим животима. После несрећног ремија се селекцијом Камеруна 3:3, који је дошао после нашег вођства од два гола разлике, готово да се није глас чуо на улицама Београда и свих других српских градова. Чудо од утакмице, после кога се нађосмо у чуду, несспремни да схватимо шта нас је снашло. Подршка фудбалерима Србије била је максимална, како на трибинама стадиона у Катару, тако у већини наших домова у земљи Србији. Лепа вест је да изабраници Драгана Стојковића нису изгубили, мало лошија је да смо испустили победу и сада опет зависимо од других. Уколико би све било према очекивањима, Бразил би требало вечерас да савлада Швајцарце, и тада опет наши фудбалери ступају на сцену: само ако победе ривала из земље сатова и чоколаде 2. децембра- можемо даље, у други круг такмичења. Треба хтети, треба смети, треба веровати...

Гост - коментатор овог поподнева у студију Радио Београда 1 биће фудбалски тренер Драган Окука. Током играчке каријере носио је дрес Вележа из Невесиња, затим мостарског Вележа, Леотара из Требиња и шведских клубова Еребра и Мотала. Уписао је и девет наступа за млађе селекције репрезентације СФР Југославије, а тренерским послом почео је да се бави у Бечеју, 1994. године. Након тога је водио Чукарички да би 1997. преузео Обилић. Под његовим вођством, "витезови" су постали  први тим од рата који је освојио титулу шампиона Србије мимо "вечитих ривала". После одласка са Врачара водио је подгодичку Будућност  (1998/99), Војводину (1999/00) да би 2000. године преузео Легију из Варшаве. Окука је Легију водио до 2003. године, а са њима је успео да прекине доминацију Висле и да 2002. године освоји титулу шампиона, на коју се чекало од 1995. године. Исте године, Окука је са Легијом освојио и Лига куп. Окука је 2005. постављен за селектора младе репрезентације Србије и Црне Горе. Он је са репрезентацијом тадашње СЦГ на Европском првенству 2006. године освојио четврто место. Његов тим играча до 21 године у полуфиналу је поражен тек на пенале (5:4) од Украјине.Касније је Окука водио и Вислу из Кракова  (2006), Омонију  (2007), Локомотиву из Софије  (2008-10), Кавалу (2010) а потом је радио у Кини где је водио Ђангсу, Чангчуен и Тјенцин. Окука је 2012. године добио награду за српског тренера године.Окука је 6. септембра 2018. године по други пут у каријери преузео Војводину, да би потом био тренер екипе Куншан.

У занимљивом мечу,са доста голова, Гана је савладала селекцију Јужну Кореју резултатом 3:2. Од 17 часова састају се, у мечу битном за нашу најбољу селекцију, репрезентације Бразила и Швајцарске, фок од 20 играју Португал и Уругвај. Током емисије чућемо наше репортере из Катара, Милана Биговића и Дејана Николића, затим изјаве селектора Стојковића и доста наших репрезентативаца. Заврили смо и у београдске локале током трајања утакмице са Камеруном, забележили део атмосфере, од очаја до радости и обрнуто, баш као што ћемо чути и омиљене песме већине учесника Мондијала, песме које су понели собом у Катар, да им разгаљују фушу током Светског првенства.

Из других спортова издвајамо: кошаркаши Црвене звезде у Хали "Александар Николић" дочекују Партизан у оквиру осмог кола регионалне АБА лиге. Први дерби сезоне почиње у 20 часова. Најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић ће овогодишњу сезону завршити на егзибиционом турниру у Дубаију који ће се играти од 19. до 24. децембра. На турниру ће учествовати 16 најбољиг тенисерки и тенисери света.Српска стрељачка репрезентација путује у Каиро на Куп председника ИШФ, такмичење које је од прошле године замена за некадашње финале Светског купа, саопштено је из Стрељачког савеза. На турниру, који почиње у среду, учествоваће по 12 најбољих на годишњим ранг листама Светске стрељачке федерације у 12 појединачних олимпијских дисциплина. 

У реализацији мондијалских емисија учествује комплетна Спортска рубрика Радио Београда 1, чији је уредник Владе Радичевић, као и наше колеге из других програмских сегмената - музичари, продуценти, тонски реализатори и сниматељи програма.

Испред микрофона је Жељко Стефановић.

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару