Читај ми!

Светско првенство у фудбалу, Катар 2022.

Дошао је и тај дан кога нестрпљиво очекујемо данима, месецима и годинама, у сновима и на јави- наши почињу учешће на 22. Светском фудбалском првенству у Катару. Ривал добро знан, често смо се сретали и на такмичењима овог типа- Бразил, фудбалска велесила, али и земља кафе, самбе, карневала. Све код њих изгледа тако лепо и лако, мада живот уме да буде другачији, па чак и када играју фудбал- то делује као игра. Најпознатија светска имена део су селекције Бразила, али и наша репрезентација има праву галерију асова, који играју за славне европске фудбалске клубове. Колико год смо устручавали и, ваљда због играча, избегавали да се радујемо унапред, чини се да је права еуфорија завладала Србијом, али је Пикси Стојковић успео да сачува момке од тог притиска и чврсто нас уверава да ће `орлови` и овом приликом играти до задњег атома снаге, знања им и тако не недостаје.

Чућемо и како је председник Републике Србије Александар Вучић испоручио најлепше жеље Драгану Стојковићу и његовим изабраницима током састанка са председником Републике Српске Милорадом Додиком и  српским чланом Председништва БиХ, госпођом Жељком Цвијановић. Као подршка орловима, ту су и стихови нашег колеге Милана Биговића са јучерашње конференције за медије, а чућемо и како је гол Александра Митровића, онај одлучујући са Португалијом, био испраћен и како коментарисан у преносима на више од 20 светских језика, права фудбалска грозница, не може човек да се не најежи кад то чује.  

Познати фудбалски тренер Дарко Тешовић придружиће нам се у студију, како бисмо заједно анализирали већ виђено на Мондијалу, најавили вечерашњи дуел са Бразилом, као и наредне такмичарске дане на Светском првенству. Некадашњи ас Партизана направиће паралелу између два састава који вечерас излазе на терен и то, наравно, мало реалније него што већина нас чини ових дана, сви смо на крилима победе и дали бисмо све да Србија узме бодове. И Тешовић, без сумње, то жели, али он свакој утакмици, па и овој вечерашњој, приступа темељно, озбиљно, објективно.

Разговарамо, током данашње емисије, и са новинарским доајеном Владом Станковићем, који је извештавао са небројено много светских планетарних догађаја, када је спорт у питању. Прати, разумљиво, и све што се дешава на овом Светском шампионату, у Катару. Наш саговорник је и фудбалски тренер Иван Голац, чућемо и низ изјава нашег селектора Стојковића и чланова српског државног тима. Ту су и одјеци првог меча одиграног у нашој групи, у коме је Швајцарска за један гол била боља од Камеруна. Игра судбине је учинила да је стрелац јединог поготка био Брил Емболо, који потиче баш из те швајцарске земље, па се, из разумљивих разлога, није радовао свом првенцу из Катара. Професионалац јесте, али очито је и частан човек... 

Коначно, чућемо и анкету уочи утакмице са Бразилом, сазнати шта од вечерашњег меча и учешћа наше репрезентације на СП очекују љубитељи фудбала у нашој земљи. Наши репортери Милан Биговић и Дејан  Николић стално ће се укључивати са најновијим информацијама из Катара, тако да ће слушаоци Радио Београда 1 из прве руке знати како се одвија ситуација код наших репрезентативаца и у медијским круговима уочи меча који почиње у 20 часова и кога ће РТС преносити на Првом телевизијском каналу и на нашем програму, кроз емисију која почиње у 19 часова и 20 минута.

У реализацији мондијалских емисија учествује комплетна Спортска рубрика Радио Београда 1, чији је уредник Владе Радичевић, као и наше колеге из других програмских сегмената - музичари, продуценти, тонски реализатори и сниматељи програма.

Испред микрофона је Жељко Стефановић.

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару