Читај ми!

Светско првенство у фудбалу, Катар 2022.

Данашњи такмичарски дан у Катару почео је утакмицом између селекција Марока и Хрватске, завршен је без голова, али могли смо да пратимо борбену утакмицу, у којој су и један и други ривал показали жељу да освоје бодове, завршило се резултатски мирољубиво. За нама је и сусрет између репрезентација Немачке и Јапана, од 17 часова састају се Шпанија и Костарика, док од 20 часова играју Белгија и Канада. 

Репортери Радио Београда 1 налазе се у Дохи, на пар километара од штаба наше репрезентације и терена на коме се припремају изабраници Драгана Стојковића Пикси. Наш селектор говориће данас на конференцији за медије, заједно са капитеном нашег државног тима Душаном Тадићем. Утакмица са Бразилом се баш приближила, видећемо да ли ће се Стојковић одлучити за фодмацију са два шпица или, реалније, да један од њих важан сусрет почне са клупе, што се већ дешавало. Србија је на ногама, у Бразилу такође нестрпљиво ишчекују прву утакмицу `кариока`, уз жарку жељу да њихови љубимци шести пут постану прваци света. Надамо се да ће им се наши младићи бити прва озбиљна препрека на том путу.

Наши репортери су у Катару разговарали са таксистима, са нашим навијачима који су допутовали у Доху да подрже `орлове`, бележе занимљивости са зеленог тепиха и око њега, у жељи да нам представе како иде живот током модијалских дана у земљи домаћина шампионата. Разговарали су и са нашим колегом Милошем Топаловиће, који такође уживо прати утакмице, а у нашој емисији чућемо и размишљања некадашњег репрезентативца Александра Тришовића, својевремено фудбалера Звезде, ОФК Београда, нишког Радничког и других клубова.

Сазнаћемо и како досадашњи ток Мондијала доживљава наш уважени колега Драгиша Ковачевић, како су хрватски медији реаговали на матине реми својих репрезентативаца, као и разговор са Владаном Шкорићем, оснивачем и директором Мини макси лиге у фудбалу, код кога су прве кораке начинили бројни чланови нашег актуелног државног тима. Дознаћемо и шта су по доласку из Мексика изјавили наши најбољи теквондисти, учесници Светског првенства у овом борилачком спорту. У реализацији мондијалских емисија учествује комплетна Спортска рубрика Радио Београда 1, чији је уредник Владе Радичевић, као и наше колеге из других програмских сегмената- музичари, продуценти, тонски реализатори и сниматељи програма.

Испред микрофона је Жељко Стефановић.

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару