Читај ми!

Катару у походе

Репрезентација Србије је летом око 10:30 часова са аеродрома "Никола Тесла" кренула за главни град Бахреина Манаму, где ће одрадити последњи део припрема пред Светско првенство. Пред сам лет, читава делегација се сликала испред авиона "Ер Србије". Следећи пут ће крочити на тло Србије по повратку из Катара. У Бахреину ће одиграти припремни меч против репрезентације те земље 18. новембра. Дан касније долазе у Доху, главни град Катара. Први дуел на Мундијалу са Бразилом је 24. новембра. Пут Катара ће и наше колеге из РТС-а, истина прексутра, они ће извештавати са највећег планетарног фудбалског догађаја на свету. Тим поводом, организован је свечани испраћај медијске репрезентације РТС-а, уз чврсто обећање да ће сви пружити максимум, како бисмо имали добре и квалитетне емисије и преносе на телевизијским каналима и програму Радио Београда 1.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић моћи ће да учествује на Отвореном првенству Аустралије, пошто му је одобрена виза, откривају аустралијски медији, а преноси Ројтерс.У јануару 2022. године Новак Ђоковић није могао да учествује на Аустралијан опену, јер није био вацинисан против ковида. Аустралијске власти су му забраниле улазак на три године и депортован је ван земље после боравка.Тадашњи министар за имигацију Алекс Хок се није задржао на функцији после избора, његов наследник Ендру Џајлс је одлучио да дозволи Новаку повратак у Аустралију. Најбољи тенисер света се ових дана такмичи на Завршном турниру у Торину, где је стартовао победом над Стефаносом Циципасом. Овоме разговарамо са тениским експертом Радмилом Арменулићем.

Кошаркашка репрезентација Србије је победама против Велике Британије и Турске завршила новембарски прозор квалификација за Мундобаскет. Остаје финиш у фебруару, када долазе Британци и гостује се код Грка. Главни конкурент је Белгија истог скора као Турска и са две победе против "Орлова". Чекају их гостовање на "острву" и меч са Турском код куће. Састав Ергина Атамана са играчима са евро-сцене је објективно јачи тим. На њима је да покажу већи квалитет. Једна победа је довољна "Орловима" за учвршћивање на трећем месту. Ако из два меча завршимо са 1-1, имаћемо укупно 6-4, док ће Белгија, у идеалном сценарију по њих, са две победе доћи на 5-5. Недовољно. Имамо "луксуз" једног пораза. Ваљало би да се посао одмах заврши против Велике Британије у Београду 24. фебруара, те да лет за Атину на меч заказан за 27. фебруар буде безбрижнији. Белгија игра своје мечеве у истом термину, тако да нема калкулисања.

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове, предвођене Тицом и Коцкаревићевом, прве су на суперлигашкој гтабели Србије, без иједног пораза. Тренер Јово Цаковић, специјалиста за рад са младим играчицама, коментарише такве резултате, најављује полуфинале Купа Србије у коме ће његов тим играти са Железничаром из Лајковца, изражава задовољство што је Ђула Мештер нови ћелни човек наше одбојкашког савеза, што је на важној функцији и Весна Читаковић- Ђуришић.

Најактуелније спортске вести из земље и света и данас можете чути у редовној дневној информативној емисији Радио Београда 1. Слушајте данас оно о чему ћете сутра моћи да читате на новинским ступцима. Емисију је реализовала Спортска рубрика Радио Београда 1.

Испред микрофона је Жељко Стефановић.

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару