Читај ми!

Врућа спортска јесен

За нама је богата спортска недеља, а пред нама нова узбуђења, како на терену, тако и у спортским форумима.

Стрелац Дамир Микец је постао првак света, а ми га затичемо у Немачкој где већ наставља своју клупску каријеру. Микец ће, ексклузивно за Први програм Радио Београда, говорити о шампионату света, али и о плановима за даљи ток трофејне каријере. Како Дамир за себе рече, што старији то бољи (као вино), циљ му је да круна његовог рада буде на Олимпијским играма у Паризу.

Подсетићемо се феноменалног успеха наших одбојкашица, дочека у Београду, а председника Одбојкашког савеза Србије Зорана Гајића проналазимо на службеном путу. Већ се размишља о новим обавезама, ако подићи мушку одбојку у Србији, а већ се зна да ће први квалификациони турнири, од укупно 3 за Олимпијске игре, бити одиграни у Јапану следеће године.

Пратимо бурна дешавања у фудбалској Србији, али не на терену, већ око њега. За 31. децембар заказани су избори у Фудбаском савезу Србије, једини кандидат је садашњи потпредседник Ненад Бјековић, а најављивани противкандидат Небојша Лековић повукао се и није ни предао кандидатуру. Црвена звезда жестоко се противи избору 75-огодишњег кадра Партизана, најављују црвено-бели да ће бојкотовати Скупштину и предлажу да се цео, и овако дуг процес већ, пролонгира до после Мундијала у Катару. У госте смо звали Бјековића и људе из ФСС, љубазно су се захвалили, уз напомену да до 1. новембра неће излазити у јавност. У вези овог, сасда већ проблема јер без мира између вечитих ривала нема ни мира у фудбалу, имамо госта изненађења, човека који се ретко појављује у јавности, а представља један од ауторитета у домаћем фудбалу. О проблемима у судијској организацији говориће бивши арбитар и члан судијских форма Раде Ђуровић. Све више говори се о намештеним уакмицама, о томе су у ФСС упозорени и из УЕФЕ...

Биће у емисији Време спорта и разоноде речи, још, о кошарци, рукомету, а гост је и директор рукометне репрезентације Србије, некадашњи капитен, сада и народни посланик Ратко Николић.

Уз стандардне рубрике из света кулинарства и културе, дружићемо се од 15,30 до 19 часова.

Уредник и водитељ: Дејан Николић.

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару