Читај ми!

Диван је кићени Срем

У данашњем `Спортском журналу` пратимо сва актуелна дешавања на којима учествују представници Србије, али нема сумње да је хит ове седмице, месеца, вероватно и јесени победа Радничког из Сремске Митровице над Партизаном у шеснаестини финала нашег најмасовнијег такмичења. Црно-бели завршавају надметање у Купу Србије после гола Маринковића кога су примили у другом минуту судијске надокнаде и после извођења удараца са беле тачке. Не памти се када неки клуб, чак и много мање традиције и реномеа, није искористио ниједан од четири удараца са 11 метара! Голман Сремаца Драгићевић одбранио је ударце Рикарда и Андрадеа, а нису били прецизни ни Живковић и Урошевић. Сви комплименти екипи која се такмичи у Првој лиги Србије и њиховом тренеру Дејану Николићу, са којим разговарамо дан после `луде ноћи` Сремаца.

Одбојкашице Србије играју са селекцијом Немачке утакмицу трећег кола Групе Ц на Светском првенству. После убедљиве победе над селекцијом Канаде са 3:0 на старту првенства и драматичног надигравања са Бугаркама за 3:2, репрезентација Србије прешла је у Пољску где ће у Лођу одиграти преостале три утакмице Ц групе. У првом мечу ривалке су им Немице које су такође одлично почеле првенство остваривши две убедљиве победе. Репрезентативке Србије ће у пољском Лођу у Групе Ц играти и против Казахстана 30. септембра (13.00) и САД, 1. октобра (19.00). Данашња утакмица одбојкашица Србије и Немачке у Лођу почиње у 16 часова.

Кошаркашице Србије нису успеле да пруже снажнији отпор селекцији Америке која је потврдила улогу фаворита славивши са 88:55 (25:23, 25:10, 16:7, 22:15) у четвртфиналу Светског првенства у Аустралији. Подмлађени састав Марине Маљковић успео је да пружи равноправан отпор супарницама само у првом делу меча. Американке су потврдиле улогу фаворита за освајање четврте титуле светских првака, а подмлађени тим Србије је успео да оствари пласман међу осам најбољих екипа на свету. Андерсон је поново била најбоља у нашој репрезентацији. Овога пута је постигла 14 поена, уз седам асистенција и пет скокова. Двоцифрена је била још Јована Ногић са 11 поена и пет ухваћених лопти. Најбољу партију на првенству пружила је Мина Ђорђевић (осам поена), док је добар утисак са девет поена и седам скокова оставила и Ивана Раца. Овај меч и учешће наших кошаркашица на СП коментарише професор Ненад Трунић, ФИБА инструктор. 

Најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић дуелом са Шпанцем Паблом Андухаром у другом колу почиње наступ у сингл конкуренцији на турниру у Тел Авиву. Један од највећих тенисера свих времена,  Ђоковић је као први носилац на турниру био слободан у првом колу и сматрају га за фаворита у овом дуелу. Ђоковић и Андухар су до сада само два пута одмеравали снаге на терену, а оба пута победе је славио српски тенисер. Дуел Новака Ђоковића и Пабла Андухара почиње у 17.30 часова. Чућемо размишљања тениског стручњака Горана Бубња, који најављује Новаково учешће на овом турниру и шта од нашег и светског аса очекује, што се тиче форме, до краја године.

Биће и других вести из домаћег и међународног спорта, у емисији у којој можете данас слушати оно о чему ћете сутра читати у новинама. У реализацији емисије учествују Миша Миланов, Весна Гемовић и Милан Биговић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.
 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару