Читај ми!

Недеља, и сви су ту...

Баш као у песми народној, сви ћемо бити на окупу у недељу и навијати из све снаге за наше одбојкашице које крећу у операцију одбране титуле на Светском првенству, у мечу са селекцијом Канаде. Домаћини шампионата су Пољска и Холандија, одакле- из Армена- стартују наше девојке с циљем да овере још један `мандат` на крову света. Репрезентативке Србије на овом шампионату налазе се у групи Ц, где ће још такмичити и  са националним селекцијама Бугарске, Немачке, Казахстана и Сједињених Америчких Држава. По четири првопласиране екипе из сваке од четири групе избориће пласман у другу фазу турнира у којој ће селекције бити смештене у две групе од по осам тимова.Касније, осам најбољих репрезентација из новоформираних група играју четвртфиналне утакмице.Занимљиво је да у нашем тиму са 28 година дебитује либеро Александра Јегдић, коју је позив селектора Сантерелија затекао на- девојачкој вечери! Слушаћемо шта уочи старта првенства кажу наше репрезентативке Маја Алексић и Сара Лозо.

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић је на конференцији за медије поводом предстојећих утакмица у Лиги нација говорио о противницима, али се осврнуо и на нападачки тандем. Стојковић је истакао да Лига нација није пријатељско такмичење и да Србија жели да дође до повољних резултата, као и то да је примарни фокус на првом мечу против Шведске. Подсећамо да је врло битно да се у предстојећа два сусрета забележи бар једна победа, то би нашем државном тиму много значило због бољег распореда у жребању за ЕП, тако би обезбедили место у другом, квалитетнијем шеширу. Чућемо шта су представницима седме силе изјавили данас селектор Стојковић и капитен репрезентације Србије Душан Тадић.

Највеће спортске институције, савези  и спортисти окупили су се традиционално на отварању једне од највећих спортских манифестација. У трајању од три дана, од 23. до 25. септембра, на Сајму ће на штандовима присутни моћи да се информишу о спортовима, да пробају неке од њих и да се забаве на штандовима у разним играма. На теренима поред кружног тока пред великим бројем присутних, обратили су се: председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, министар омладине и спорта Вања Удовичић, председник Спортског савеза Србије, Давор Штефанек и председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић.

Швајцарски тенисер Роџер Федерер, један од најбољих свих времена, вечерас ће на `Лејвер купу` у Лондону одиграти последњи професионални меч, и то у дублу, у пару са Рафаелом Надалом, великим ривалом, али и пријатељем. У лондонској `О2 Арени` све ће бити у знаку опроштаја једног од највећих тенисера у историји белог спорта. `Лејвер куп` је више егзибициони него такмичарски турнир, али остаће упамћен у историји као последњи на којем је Швајцарац учествовао. Федерер ће у пару са Рафаелом Надалом представљати, у последњем мечу данашњег програма, Тим Европе против Тима света, за који ће у дублу наступити Американци Џек Сок и Френсис Тијафо. Последњи Федереров професионални тениски меч требало би да почне у 21.30, а раније ће мечеве у синглу одиграи Руд и Сок, Циципас и Шварцман, односно Мари и Алекс де Минор. Поред Федерера и Надала, за Европу наступају Новак Ђоковић, Енди Мари, Стефанос Циципас и Каспер Руд. Тим света представљају Феликс Оже-Аљасим, Тејлор Фриц, Дијего Шварцман, Џек Сок, Алекс де Минор и Френсис Тијафо. О Федереру, крају једне тениске епохе, за нашу емисију говори тениски експерт Радмило Арменулић. 

Кошаркашице Србије савладале су олимпијског вицешампиона, екипу Јапана у другом колу Групе Б Светског првенства у Сиднеју, резултатом 69:64.Најефикасније у српском тиму биле су су Јована Ногић са 13, Кристина Топузовић и Ивон Андерсон постигле су по 12, Ивана Раца 11 и Тина Крајишник 10 поена. У наредном мечу чека их домаћин Аустралија у недељу од 10 часова по средњоевропском времену. Женска кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине изгубила је и други меч у Сиднеју. Тим БиХ убедљиво је поражен од Кине са 98:51.

Директор фудбалске репрезентације Швјацарске Пјерлуиђи Тами рекао је за  да се на Светском првенству у Катару не смеју поновити провокације које су се догодиле на мечу против Србије на Мундијалу у Русији 2018. године. Од својих играча захтева да играју само фудбал, спортски и поштено, без чарки и провоцирања. Ново руководство Југословенског спортског друштва (ЈСД) Партизан, на челу са Остојом Мијаиловићем, реаговало је саопштењем на одлуку ФК Партизан да условно иступи из ЈСД Партизан, уз упозорење да клуб који иступи из Друштва губи право на коришћење заједничког назива, грба и право на коришћење заједничке имовине.Ново руководство ЈСД Партизан у саопштењу истиче да је Фудбалски клуб Партизан клуб свих партизановаца, а не, како кажу, клуб двојице људи који мисле да са њим могу радити шта год им је воља.Чини се да ће се рат саопштењима наставити, ништа ново у нашем спорту, а једину штету има Партизан, као и његови момци и девојке који за црно-беле боје изгарају на теренима широм земље и иностранства. 

Биће и других информација из домаћег и међународног спорта,а чућемо и последњи рапорт пре почетак Крос серије РТС-а, у Сомбору су Слободан Малетић и Милош Панић, док сва такмичења надгледа оснивач ове манифестације Стеван Ковачевић. У реализацији емисије учествују Миша Миланов, Весна Гемовић, Дејан Булајић и Слободан Игрутиновић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару