Читај ми!

На Прагу новог успеха

Утакмицом Шпанија–Бугарска, званично је почело Европско првенство у кошарци, које се одржава у Немачкој, Италији, Чешкој и Грузији. Пет градова, односно четири земље угостиће најбоље европске кошаркаше, а трофеј брани селекција Словеније.Првог дана на програму је шест утакмица, по три из групе А и Б. Европско првенство званично почело је утакмицом групе А Шпанија–Бугарска, први бодови на шампионату припали су Шпанцима. Репрезентација Србије на ЕП играће у групи Д, против селекција Холандије, Израела, Чешке, Пољске и Финске. Наша селекција мечеве групне фазе игра у Прагу, а нокаут фаза такмичења играће се у Берлину. "Орлови" ће први меч одиграти у петак против Холандије од 21 час. РТС ће пратити читав ток шампионата кроз преносе на телевизијским каналима и уз прилоге, рубрике и преносе на Радио Београду 1, наш репортер је Слободан Малетић.

Мушка сениорска репрезентација Србије пласирала се у осмину финала на XХ СП 2022, које се игра у Пољској и Словенији. Србија је  у 3. колу, у дворани „Сподек" у Катовицама, победила Тунис са 3:0,  после 68 минута игре, па ће у осмини финала играти са Аргентином, у Гљивицама у уторак, 6. септембра, од 17.30 часова. У том граду, удаљеном 30 километара од Катовица, играће истог дана и Бразил - Иран од 21 час, а победници ће играти у четвртфиналу. 

Фудбалери Партизана и Црвене звезде одиграли су нерешено 1:1 у 168. "вечитом дербију" који је обележио девето коло Суперлиге Србије. Дерби је обележио еврогол Османа Букарија, али је Партизан успео да се врати у игру и извуче реми. Фудбалер Црвене звезде Осман Букари изјавио је после 168. вечитог дербија са Партизаном да је срећан због гола који је постигао, наводећи да је то најлепши погодак у његовом животу, али је додао и да је тужан јер његова екипа није победила.Фудбалер из Гане каже да има позитивне утиске када је реч о дербију, али и да је сигуран да ће то бити још боље када Црвена звезда буде домаћин. Своје мишљење о 168. вечитом дербију слушаоцима ће изнети наш фудбалски интернационалац Радмило Михајловић. 

Александра Крунић  уписала је победу у другом колу Ју-Ес опена, пошто је са 2:1 савладала Чехињу Барбору Крајчикову. У трећем колу ће се састати са Људмилом Самсоновом, руском тенисерком која заузима 35. место на ВТА листи. Кецмановић вечерас, не пре 22 часа по средњоевропском времену, има за ривала на истом турниру искусног Француза Гаскеа. Стеван Ковачевић, обилазећи градове домаћин предстојећег Кроса РТС-а кроз Србију, данас нам се јавља из Сомбора, града зеленила. Разговарамо и са капитеном женске фудбалске репрезентације Србије уочи сутрашњег, врло важног дуеала са селекцијом Португалије, пре које би могле да се пласирају на Светско првенство у Аустралији и на Новом Зеланду. Утакмица се игра у петак вече од 20 часова на стадиону СЦ Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови. 

Биће доста звучних прилога и других информација из домаћег и међународног спорта. У реализацији емисије учествују Дарко Милосављевић, Дејан Булајић и Весна Гемовић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.
 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару