Читај ми!

Победа после продужетка

Предвођени најбољем играчем NBA лиге Николом Јокићем, Србија је у препуној Арени савладала екипу Грчке после продужетка 100:94. Јанис Адетокумбо убацио 40 поена, али није успео да спречи победу "орлова" који остају у конкуренцији за пласман на Мундобаскет. Једина лоша ствар на мечу је повреда скочног зглоба Васе Мицића. Очекивао се спектакл у кошаркашкој утакмици Србије и Грчке, а добили смо много више од тога - одличну кошарку, дуел два фантастична играча, продужетак и на крају тријумф "орлова". Захваљујући тријуфу против Грчке, Србија је задржала шансе да се у наставку квалификација бори за пласман на Светско првенство наредне године, а истовремено је направила добру увертиру пред Европско првенство које почиње 1. септембра.

Фудбалери Партизана играће у групној фази Лиге конференције, пошто су потврдили пролаз у реванш утакмици плеј-офа против Хамруна са Малте. Партизан је на Малту однео предност од 4:1 из прве утакмице и, упркос слабијој представи, успео да ремизира 3:3, па ће се другу годину заредом наћи у групној фази трећег по јачини европског такмичења.Тренер фудбалера Партизана Гордан Петрић изјавио је да је задовољан што су црно-бели изборили пласман у групну фазу Лиге конференција. Жреб за групно такмичење Лиге конференције биће одржан данас од 14 часова и 30 минута у Истанбулу, тако да ћемо током емисије дознати имена свих ривала наших представника у евро-куповима, Црвене звезде у Лиги Европе и Партизана у Лиги конференције.

Мушка сениорска репрезентација Србије, полуфиналиста са СП 2018, играће у А групи XX СП 2022. у Катовицама, у Пољској, са Порториком, Тунисом и Украјином. Први меч на шампионату сениори Србије одиграће сутра , у суботу, у дворани `Сподек`‚ са Украјином од 20.30 часова, Србија ће у 2. колу, у понедељак, 29. августа, играти са Порториком од 17.30 часова, а у последњем, 3. колу, у среду, 31. августа, са Тунисом од 17.30 часова. Пласман у другу фазу избориће по 2 првопласиране селекције из свих 6 група и 4 најбоље трећепласиране екипе, које ће се пласирати у осмину финала.

Бокс спектакл у Београду, биће одржан у комплексу `Београд на води`, на платоу иза Геозавода вечерас од 19.30 часова. За љубитеље племените вештине припремљено је девет борби врхунских мајстора ринга, а као посластица биће последња борба вечери у 12 рунди у којој ће снаге одмерити 28-годишњи Рус Мурат Гасијев и 42-годишњи Американац Карлос Велч. Пре њих у ринг ће изаћи и показати сву своју снагу и знање пледаја српских бокс асова, као и њихових ривала који стижу са свих страна меридијана. Међу њима и наш гост, актуелни првак државе и освајач `Златне рукавице` Ненад Јовановић, разговараћемо о овом спектаклу.

Биће ту још низ других информација из света домаћег и међународног спорта. На програму Радио Београда 1 слушајте данас оно о чему ћете сутра моћи да читате на ступцима штампе. У реализацији емисије учествују Дарко Милосављевић, Владе Радићевић, Снежана Пантовић и Весна Гемовић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару