Читај ми!

Данас будите прави Партизан!

То је порука оног добронамернијег дела навијача црно-белих, после нешто лошијих игара њихових љубимаца и на домаћој и на међународној сцени. За Партизан, али и Чукарички такође, данас ће навијати и навијачи других наших клубова, такође онај њихов културнији део, свесни да је то за добробит српског фудбала и његовог бољег пласмана на европским ранг листама. Партизан дочекује АЕК-а после пораза у првом мечу од 2-1, иако је водио као гост, али то је дефинитивно активан резултат који тренеру Илији Столици и његовим изабраницима даје за право да се надају пласману у даљу фазу такмичењу. Пренос је од 21 час на Првом телевизијском каналу РТС-а, као и на програму Радио Београда 1.

Твенте се у првом сусрету квалификација за Лигу конференције на Бановом Брду показао у одличном светлу и резултатски убедљиво савладао Чукаричког резултатом 3-1. Популарна `Чука`, међутим, није тим који се мири са поразима, то је екипа која воли да се надиграва, има добре, искусне појединце и тешко да ће се лако предати Холанђанима, без обзира што се игра код њих, у Еншедеу.

Одбојкашка репрезентација Србије јуче је завршила базичне припреме на Копаонику и, одмах по повратку, током поподнева, одржала први тренинг. Из разговора са Драганом Кобиљским, чланом стручног штаба нашег државног тима, дознајемо да није било повреда, али је неколико играча закачио непријатни ковид вирус, сада је и то део прошлости, па се наши момци спремају за два спаринг сусрета са репрезентацијом Бугарске, играће се сутра и прексутра у дворани на Бањици, без присуства публике. Није далеко ни почетак 20. Светског шампионата, чији су домаћини Пољска и Словенија, наши ће - подсетимо-бити у групи са Португалијом, Тунисом и Украјином. 

Кошаркашки савез Србије потврдио је да је плејмејкер Алекса Аврамовић доживео повреду шаке на тренингу, па ће у наредном периоду мировати. Ни речи, међутим, из наше куће кошарке нема о статусу Теодосића, још мање о разлозима због чега га неће бити у државном тиму. Надлежни ћуте, а коментара је све више, распредају се попут шпанских серија. Они мудрији чекају да ипак дознају шта је прави разлог, они који немају друге забаве - распредају милион потенцијалних прича. Најпаметније је, ипак, сачекати 15. август, за када је селектор Пешић заказао конференцију за медије, пред пут у Љубљану на пријатељску утакмицу против Словеније. Ми ћемо данас, ипак, у `Спортском журналу` чути шта о овом случају мисли наш прослављени кошаркаш, доајен овог спорта Жарко Паспаљ. 

Председник Александар Вучић угостио је око 180 младих спортиста са Косова и Метохије, из Републике Српске и дијаспоре, који учествују у кампу "Србија те зове 2022". Председник је у Палати `Србија` организовао пријем за младе спортисте, узраста од 12 до 15 година, који бораве у десетодневној посети. Спортски камп "Србија те зове" ове година окупља око 200 младих из региона и света. Сви они током десетодневног боравка имају прилику да тренирају, али се и такмиче у тенису, одбојци, фудбалу, кошарци и рукомету, а тренинге воде професионални спортисти из Србије. Камп се одржава у Дому ученика средњих школа "Патријарх Павле", а осим спортских тренинга и такмичења полазници могу да кроз шетње упознају и неке од културних знаменитости Београда. Камп организује Спортско удружење "Спортстарс", а подржала су га четири министарства, уз покровитељство председника Александра Вучића. 

Има још занимљивости из земље и света- Адем Љајић могао би да се врати у Партизан, то је нова жеља руководства црно-белих. Досадашњи фудбалер Сочија Јегор Пруцев, за кога кажу да је `руски вундеркинд с лоптом`, ново је појачање Црвене звезде. Као што је најављено пре десетак дана, 19-годишњи офанзивни везиста је стигао у редове српског шампиона, требало би да потпише уговор до 2026.године. Филип Костић је стигао у Торино, како би током дана финализовао трансфер у редове Јувентуса. Процењује се да је вредност трансфера између 17 и 18 милиона евра, док ће Костић у Јувентусу зарађивати око три милиона евра по сезони.

Биће, наравно, још занимљивости са спорстек сцене, из земље и света. Послушајте их у данашњем `Спортском журналу` Радио Београда 1, пре него их сутра будете читали у новинама. У реализацији емисије учествују и Слободан Малетић и Ђорђе Радосављевић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару