Читај ми!

Звезда без пардона

Фудбалери Црвене звезде убедљиво су савладали на свом стадиону екипу Радника са 6:0 у мечу четвртог кола Суперлиге Србије и тако увећали предност на лидерској позицији на табели домаћег првенства. Партизан се `загрцнуо` и у Новом Пазару, па - после само четири одиграна кола- предност између вечитих ривала износи чак седам поена. О не баш очекиваном старту новог шампионата, као и о предстојећим међународним утакмицама наших представника свој сид износе Иван Голац и Радмило Михајловић.

Ватерполо репрезентација Италије освојила је Светску лигу, пошто је у финалу у Стразбуру победила селекцију САД 13:9. Србија завршила на петој позицији, а наша земља организоваће од 1. августа Светско јуниорско првенство за жене, а онда исто то такмичење И за мускарце, на пливалишту на Дорћолу- на ту тему саговорник нам је Немања Марјан, генерални секретар ВСС. Ускоро ће Београд бити домаћин и једног великог такмичења у рвању, долазе нам најбољи борци планете, док ће млади атлетичари, њих дванаесторо, узети учешће на  Светском атлетском првенству за такмичаре до 20 година.Нашу младост у Калију, у Колумбији, предводе Адриана Вилагош и Ангелина Топић, саговорник нам је директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић. 

У збирци „Игра речи" , познатог сатиричара Александра Чотрића, налази се око шест стотина афоризама о олимпијским играма, светским првенствима, фудбалу, кошарци, навијачима, тренерима, судијама, трансферима, Звезди, Партизану, клађењу, коментаторима и другим темама везаним за светски и српски спорт. Неке ћемо чути и овог поподнева, премијерно, док ће званично представљање књиге „Игра речи" бити одржано у Удружењу књижевника Србије. Иначе, аутор насловне стране књиге је познати карикатуриста и илустратор Тошо Борковић. 

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић још не зна да ли ће играти на предстојећем `Ју-Ес опену`. Ђоковић због чињенице да није вакцинисан нема могућност уласка у Сједињене Америчке Државе, на шта су многи реаговали и траже од администрације председника Џоа Бајдена да му дозволи. Међу њима је и братанац некадашњег председника Америке Џона Кенедија. Роберт Френсис Кенеди јуниор, познати адвокат и син Роберта Френсиса Кенедија, прокоментарисао је сагу око освајача 21 гренд слем трофеја, истакавши  да се треба прикључити акцији која, између осталог, укључује и онлајн петицију коју је потписало више од 40.000 људи. Колико та врста подршке значи Новаку, да ли га неизвесност избацује из такта и ритма- на ту тему разговарамо са тениским тренером Дејаном Вукојичићем.

Наравно, и ове суботе пратићемо дешавања из света културе, јавног и уметничког живота, света који нас окружује. С нагласком на манифестације културно-туристичког карактера, којих- као и сваког лета- има баш доста широм Србије. 2. августа одржава се избор за харамбашу Подгорине. Ту су и новости из Купинова и општине Пећинци, које подразумевају ликовну колонију и `Регату мајке Ангелине`. Најављујемо и манифестацију `Златни глас Левча`, смотру која негује традиционалне и изворне песме и чува национални, духовни и културни идентитет српског народа. Од 5. до 7. августа одржава се надалеко чувена `Белмужијада`, на спортском центру `Пастириште` у Сврљигу, манифестација која укључује спремање белмужа и других традиционалних јела. 

Идемо и у сусрет Гучи, односно `Драгачевском сабору трубача`, о коме нам прича Миливоје Доловић, председник општине Лучани. `Нишвил џез фестивал` дешава се од 5. до 14. августа на платоу нишке тврђаве. Уметница Марија Пузигаћа представља се изложбом под називом `Простор` у уметничкој галерији `Стара капетанија`, док је поставка о Александру Дубчеку постављена у `Галерији 73` на Бановом брду. Изложба радова Милане Лане Пауновић-Рајшић, добитнице прве награде прошлогодишњег ликовног конкурса 30џ30 , под називом `Фотографија- заустављени перформанс`, биће отворена 1. августа у Зрењанину. Тешко је одолети и `Данима Азањске погаче`, уз коју увек иду и изложба домаће радионости и културно-уметнички програм, све то у највећем српском селу, Азањи крај Смедеревске Паланке.

Витез кулинарства Милијан Стојанић и данас је негде по Србији, неће изостати његов нови предлог јеловника за недељни руачк. Украсићемо целу ову причу разговором са најбољим стрелцем наше фудбалске репрезентације и голгетерком Бајерна Јованом Дамњановић, која нам из Минхена прогнозира исход финалне утакмице Европског шампионата у фудбалу, између репрезентација Немачке и Енглеске. 

Биће и других актуелности које се буду  дешавале током дана, у емисији чији су саставни део и Саша Хајдин, Катарина Епштајн, Светлана Стевановић и Срђан Манојловић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару