Читај ми!

Србија - земља одбојке

Одбојкашки савез Србије приредио је свечани дочек женској сениорској репрезентацији Србије, која је освојила бронзану медаљу на Финалном турниру 4. Лиге нација 2022. и мушкој кадетској репрезентацији Србије, која је заузела четврто место на 15. ЕП 2022. у Грузији. Зоран Гајић, председник ОСС, поздравио је и сениорке и кадете и нагласио да можемо да будемо поносни резултатима које су постигли. Нешто касније, у вечерњим сатима, са Апенина су допутовале и млађе сениорке, вицешампионке Европе, које је од титуле најбољих делио само један сет у финалној утакмици са репрезентацијом домаћина. Поред Гајића, младе играчице поздравили су и Јелена Николић, потпредседница ОСС, Дејан Бојовић, спортски директор савеза, Драгутин Ћук, технички директор и Един Шкорић, тим менаџер медитеранске репрезентације Србије.

Мушка сениорска одбојкашка репрезентација Србије почеће сутра у Београду припреме за 20. СП 2022, које ће се одиграти од 26. августа до 11. септембра у Љубљани, у Словенији, и у Гљивицама и Катовицама у Пољској. Игор Колаковић, први тренер сениора Србије, на припреме је позвао 18 играча. Са припремама су почели и ватерполисти, пред њима је завршница Светске лиге у Стразбуру, крајем овог месеца, на којој ће играти у `шареном` саставу, као и шампионат Старог континента, који се игра крајем августа у Сплиту. У Суботици су наши играчи наишли на топао пријем, укључујући и онај званични, од стране градночелника Стевана Бакића, где су говорили и селектор Стеван Бакић и генерални секретар ВСС Немања Маријан, обојица су дали обећање да ће наши момци дати све од себе на предстојећим такмичењима. На ту тему, разговарамо са Марком Аврамовићем, некадашњим ватерполо асом, нашим репрезентатицем и и интернационалцем у овом спорту. 

Говоримо и о  фудбалу, свакидашњем, о Супер лиги Србије, о нашем најпопуларнијем, али никако не и најтрофејнијем спорту. Са фудбалом, као и у љубавима- врло често су неузвраћене, али их онда волимо још више, ко зна из којих разлога. Но, овога пута о фудбалу из другог аспекта, укључујући и поглед ка вечерашњим утакмицама европских купова, у којима ћемо на делу видети потенцијалне ривале Црвене звезде и Партизана у наредним међународним сусретима. Играју Пјуник и Диделанж, односно Мидтјиланд и АИК, па тим поводом разговарамо са некадашњим играчем Црвене звезде и Војводине, сада селектором кадетске репрезентације Србије Радованом Кривокапићем.

Прозивком играчица на Градском стадиону у Суботици, званично су започеле припреме Спартакових фудбалерки за нову такмичарску сезону и, што је у овом моменту важније, припреме за кваликациони турнир УЕФА Лиге шампиона. Спартак ће бити домаћин 11. квалификационе групе, у којој су још само представници Турске и Норвешке и, као повлашћени клуб, играће са бољим из њиховог међусобног меча, требало би да то буде јака екипа Брана. Спартак жели да оствари дугогодишње снове, групну фазу Лиге шампиона, а припреме за то су, поред осталог, и на турниру кога, од 25. јула, оорганизује вишеструки првак Русије, екипа Локомотиве из Москве. Разговарамо са капитеном `голубица` и нашег државног тима Виoлeтом Словић.

Током емисије чућемо и друге актуелне информације из света спорта. Слушајте данас о о чему ћете сутра моћи да читате на новинским ступцима. У реализацији емисије учествују и Бојана Туфегџић, Дејан Васовић и Милан Биговић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару