Читај ми!

Лак посао за Звезду

Фудбалери Црвене звезде поход на Лигу шампиона почеће од Јерменије или Луксембурга, одлучено је жребом у Ниону. Звезда ће у 3. колу квалификација за елитно такмичење играти против победника сусрета Пјуник – Диделанж. Пјуник ће већ сутра, на свом стадиону у Јерменији,у првом мечу 2. кола квалификација за елитно такмичење, дочекати Диделанж, а ко ће на мегдан шампиону Србије биће познато после реванша 26. јула у Луксембургу. Црвена звезда биће домаћин у првом мечу трећег кола квалфикација који ће на програму бити 2. или 3. августа, док ће реванш бити седам дана касније. Жреб за плеј-оф Лиге шампиона, у којем ће Црвена звезда такође бити повлашћена уколико прође 3. рунду квалификација, биће одржан 1. августа.

Фудбалери Партизана у 3. колу квалификација за Лигу Европе играће против поражене екипе из дуела 2. кола квалификација за Лигу шампиона између данског Митјиланда и кипарског АЕК-а из Ларнаке.У првом мечу Партизан ће 4. августа бити гост у Данској или на Кипру, док ће се реванш одиграти седам дана касније у Београду. Победник двомеча избориће пласман у плеј-оф Лиге Европе, али и осигурати место у групној фази Лиге конференција, док ће поражени морати у плеј-оф трећег по рангу европског такмичења.

Жребом у Ниону одређени су и парови трећег кола квалификација за лигу конференције- Чукарички ће, уколико елиминише луксембуршки Расинг Унион, у трећој рунди квалификација за Лигу конференције играти са холандским Твентеом. Ривала је сазнао и нишки Раднички, који ће у трећој рунди, уколико претходно елиминише малтешку Гзиру, играти са аустријским Волфсбергером.

Млађе сениорке Србије (до 21 године, играчице рођене 2002. и млађе) постале су вицешампионке Европе, пошто су заузеле друго место и освојиле сребрну медаљу на првом Европском првенству. Италија је у Черињоли у финалу победила Србију са 3:2 , после 106 минута игре. Бранка Тица је проглашена је за најбољег примача, Ана Малешевић за најбољег блокера, а Андреа Тишма за најбољег техничара ЕП. Ема Кањин, примач Италије, проглашена је за најбољу игачицу (МВП) првенства Европе. Истовремено, и наша сениорска селекција освојила је одлично треће место и бронзану медаљу у Анкрари, пошто је у одлучујућем мечу за одличја била боља од домаћина Турске у три сета. Додамо ли овоме да су и наши кадети освојили високо четврто место на шампионату Старог континента у Грузији, јасно је да је будућност српске одбојке врло лепа и да стижу нове снаге, кадре да наставе стазама претходника у обе конкуренције, женској и мушкој. О свим овим успесима разговарамо са искусним одбојкашким тренером Јовом Цаковићем, који је већи део своје каријере провео у брушењу одбојкашких бисера, иначе је већ годинама шеф струке у Јединству из Старе Пазове.

Србија је још једном срушила Шведску и освојила бронзану медаљу на Европском првенству у рукомету за јуниоре. И други пут на такмичењу млади "орлови" су били бољи од Шведске у мечу који је носио велики улог - медаљу на Европском првенству. Бриљирали су наши момци током читавог такмичења, и онда на прави начин окончали континентални шампионат у Португалу уз бронзану медаљу, што се сматра највећим успехом у млађим категоријма од када се Србија такмичи под овим именом. Треба подсетити да је наша репрезентација освојила две бронзе и на Медитеранским играма у Алжиру, и даме и мушкарци, па с правом можемо говорити о васкрснућу некада толико популарног спорта код нас. На ту тему разговарамо са Миленом Делић, председницом Рукометног савеза Србије.  

Са још једног првенства се, традиционално окићен медаљама, вратио Дамир Микец, наш најтрофејнији `пиштољџија`, како га од миља зову. Говори о пет медаља освојених на светским куповима и две са Медитеранских игара, беспрекорној сарадњи и дружењу са Зораном Аруновић, као и о наредним Олимпијским играма у Паризу, петим узастопним у његовој богатој каријери. Биће, наравно, и других спортских вести са домаће и међународне сцене. У `Спортском журналу` слушајте данас оно о чему ћете моћи да читате сутра на новинским ступцима. У реализацији емисије учествују Жарко Бован, Бојана Туфегџић, Дејан Булајић и Владе Радичевић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару