Читај ми!

Бој бије срце у јунака

Не постоји бољи увод у причу о практичном стрељаштву од народне пословице `бој не бије свијетло оружје, већ бој бије срце у јунака`. Наш данашњи гост Бранислав Ракетић, иначе вођа клуба Жандармерија и нашег државног тима у овом спорту, управо се вратио са још једним освојеним златом, са централног Европског првенства у Дебрецину. Иначе је, поред звања вође тима, био или још јесте и првак државе у релију, врстан возач мотора, мајстор каратеа, џудо спорта, падобранства, музичар на фламенко гитари. Десет година бавио се и адвокатуром, пензионисани је пуковник жандармерије Србије,а за момке које предводи каже да би свакога од њих, у било којој специјалној јединици у свету, платили сувим златом. И њему лично су нудили америчко, енглеско и немачко држављанство- без успеха. С поносом је на челу клуба основаног 2002. године, Жандармерије која је за тих двадесет година освојила више хиљада награда на међународним такмичењима!

У организацији Pauerlifting савеза Србије, опстине Раковица и спортског савеза, у Раковици је одржано је државно првенство за сениоре и сениорке у дисциплинама снаге. Владимир Јовић такмицар панчевачког "Динама" у категорији до 59кг, постао је шампион дрзаве и носилац нових националних рекорда у све три дисциплине и у укупном тоталу у тој категорији. Овим такмичењем је завршио сениорску каријеру у овом спорту и већ се припрема за излазак на Европско мастер првенство у Будимпешти наредне године. Део овог поподнева провешће с нама у студију и изнети утиске везане за нову титулу, као и о томе како ће се припремати за Мађарску. 

Српски савез за фер плеј и етику у спорту констатује да се још једна веома успешна сезона завршава рекордним бројем учесника. Наиме, у Београду, фудбалска Фер Плеј лига за децу узраста од шест до 13 година, окупила је 370 тимова из 90 клубова, у седам такмичарских генерација, што значи да је више од пет хиљада малишана трчало теренима ФК Раковица, ФК 011 на Ади Циганлији и СЦ Гладијатор у Кнежевцу. Традиционална, завршна свечаност одржаће се сутра управо на стадиону Раковице, организацијом ревијалног турнира за десетогодишњаке (играчи рођени 2012.године и млађи), под називом "Фер Плеј Мундијал 2022`, на тему највећег светског фудбалског догађаја. Овај дивни спортски догађај, око кога је окупљено толико младог нараштаја, данас ће нам најавити Игор Дејановић, дирекотр Спортског савеза за фер плеј и етику у спорту.

Музички састав `Канда, Коџа и Небојша` концертно обележава 30 година постојања 24. јуна у Клубу студената технике. После хиљада пређених километара, на стотине концерата, осам објављених албума, учешћа на компилацијама и неким концертним издањима, враћају се тамо одакле су почели, била је то тада `Палилулска олимпијада културе`. На крилима новог сингла Бетон, који ће бити саставни део футурног албума бенда, радује их- кажу- што су после толико година још увек `у присним односима са својим инструментима`. У име састава `ККН`, данас је са нама бас гитариста Бошко Станојевић.

Јована Лепосавић је девојчица која била чувар мреже у Црвеној звезди, Раду, Хероју и Пожаревцу, али јавности је позната и као дете- херој, мило дете које је победило најтежу болест и сада се свим силама труди да помогне оним малишанима које је живот казнио болешћу. Нова акција у низу је за малу Теодору, дешава се наредне седмице у Младеновцу, у спортској дворани `Љубомир Ивановић Геџа`,са атракцијама за посетиоце: од шутирања пенала популарном Јолету, сваки одбрањени доноси новац за Теодору, преко ревијалних утакмица и других дешавања.

Као и сваке суботе, и ове нас у емисији очекује низ занимљивости, актуелности, звучних записа из света спорта, културе, јавног и уметничког живота. Слушачемо музику из осамдесетих година прошлог века, која је баш била плодна у глобалним оквирима, уз њу се лепше и лакше проводи сваки дан, па и ово субоње поподне. Свој допринос, новим предлогом јеловника за недељни ручак, даће и витез кулинарства Милијан Стојанић. У реализацији емисије учествују и Аца Костић, Катарина Епштајн и Срђан Манојловић,

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару