Читај ми!

Момци прави у Отави

Одбојкашка репрезентација Србије савладала је селекцију Бугарске са 3:1 (19:25, 25:19, 25:22, 25:20) у првом мечу групе Б овогодишњег циклуса Лиге нација. Изабраници Игора Колаковића су до победе дошли после резултатског преокрета, комшије су добиле први сет, а онда су наши момци `запуцали` из свих расположивих `оружја` и дошли до првих бодова у Отави. У победничком тиму најефикаснији су били Миран Кујунџић са 19 и Душан Петковић са 11 поена, док је на другој страни Парапунов забележио 14, а Николов поен мање. Наредни меч у Отави Србија игра сутра од 22:30 са селекцијом Француске.

Репрезентативци Србије у фудбалу синоћ су допутовали у Стокхолм, где их 9. јуна од 20:45 очекује трећа утакмица у Лиги нација против селекције Шведске. Везни играч `орлова`  Немања Максимовић респектује наредног ривала, али верује да наш државни тим може да позитивног резултата на врло тешком гостовању. Дарко Лазовић је против Норвешке на старту Лиге нација одиграо врло запажену ролу на својој позицији уз десну аут-линију, нада се доброј партији и против друге скандинавске селекције.

Кошаркашки клуб Златибор добио је позивницу за учешће у Фибиној Лиги шампиона у наредној сезони 2022/23. Тим из Чајетине ово право остварио је освајањем титуле првака Кошаркашке лиге Србије, а позивница је стигла преко Кошаркашког савеза Србије.

Фибина Лига шампиона је такмичење кошаркашких клубова у Европи за које се клубови квалификују на основу учинка у националним лигама и куповима. Такмичење организује ФИБА Европе, а основано је 21. марта 2016. године. Победник такмичења учествује диреткно у Интерконтинетналном купу.  Разговарамо са Страјином Недовићем, шефом тренерске струке у Златибору, кога је вест о позиву за Фибину Лигу шампиона пријатно изненадила и већ са челницима клуба и општине ради на томе да се донесе исправна одлука, на добробит Златибора и српске кошарке.

Посветићемо пажњу овог поподнева и женском рукомету. наша саговорница је Јована Васиљковић, чувар мреже новог шампиона државе, Железничара из Инђије, уједно и најкориснија играчица домаћег шампионата. Пре Инђије, Јована је седам година бранила у Врбасу, била раније и у Оџацима, Дероњама и клубу Лаки из Црвенке. Већ је једном проглашавана за најбољу играчицу лиге, од портала `Рукометни журнал`, право је благо нових шампионки у рукомету.

Наш саговорник је и Родољуб Курандић, тренер рукометашица Радничког из Крагујевца, које су током целог првенства биле тврд орах свим екипама у лиги. Прошле сезоне биле су вицешампионке, ове су се- у подмлађеном издању-пласирале на шесто место, али њихов Роћко, како га од миља зову, поноси се играчицама које тренира. Пратиле су их повреде и други пехови, али играле су леп рукомет и наговестиле су да ће тако бити и у годинама које долазе. Милица Тодоровић и Хелена Инђић показале су се као квалитетна појачања, очекује се да искажу пн потенцијал током наредне сезоне. 

О овим и другим дешавањима из домаћег и међународног спорта можете слушати на програму Радио Београда 1. Данас у нашем `Спортском журналу`, сутра на страницама штампе. У реализацији емисије учествују и Слободан Малетић и Ђорђе Радосављевић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару