Читај ми!

Само да рата не буде

Кошаркаши Партизана и Црвене звезде одиграће у хали "Александар Николић" четврти меч финала АБА лиге. Црвена звезда води 2:1 у финалној серији, а у случају тријумфа обезбедиће нови трофеј у регионалној лиги и пласман у Евролигу наредне сезоне. Ако победи Партизан, на реду ће бити "мајсторица", која је заказана за понедељак од 20 сати. На вечерашњој утакмици судиће Дамир Јавор, Сашо Петек и Лука Кардум. Партизан је домаћин у четвртој утакмици, а како је саопштено, улаз ће бити омогућен само власницима сезонских карата, због казне коју су црно-бели добили после инцидената навијача на трећем дуелу. Партизан је уложио жалбу на одлуку АБА лиге и ако буде усвојена, клуб ће, како су најавили, брзо обавестити навијаче. Утакмица се игра од 18 часова и 30 минута.

Ватерполисти Новог Београда против италијанске Бреше играју полуфинални меч Лиге шампиона (18.30 часова). У другом полуфиналу састају се Про Реко и Ференцварош (20.30). Нови Београд је у четвртфиналном дуелу на базену "11. април" оправдао улогу фаворита и убедљиво савладао екипу Марсеља 16:10. Изабраници Игора Милановића пружили су одличну партију, али у полуфиналу имају знатно тежег ривала, екипу Бреше. И италијански тим био је убедљив у четвртфиналу, савладавши Хановер са 12:5. Дуел Новог Београда и Бреше игра се од 18.30, уз пренос на Другом телевизијском каналу програму РТС-а.

Женска сениорска репрезентација Србије забележила је другу победу у Анкари, прву максималну у Лиги нација . Наш државни тиме је у дворани Анкара савладало Бугарску са 3:0, по сетовима 26:24, 25:15 и 26:24, после 85 минута игре. Одлична игра Србије и максимална победа против Бугарске, у изузетно тешком мечу за изабранице тренера Сантарелија. Без обзира на коначан исход и чињеницу да је Србија у већем делу меча била у вођству, сем до финиша првог сета, за сваку лопту се водила права рововска битка. Борбеност, жеља за тријумфом, али и добра игра у блоку и у одбрани донели су Србији нова три бода у Турској. Следи дан паузе за најбоље одбојкашице Србије, а потом и последњи дуел у Анкари против Холандије, у недељу 5. јуна од подне.

Мушка сениорска репрезентација Србије одиграла је  другу пријатељску утакмицу против Ирана у оквиру припрема за  Лигу нација 2022. Удворани "Слодес" у Београду, у мечу одиграном без присуства публике, надиграла је Иран са 3:0, по сетовима 25:22, 25:22 и 25:23, после 85 минута игре. Тренери обе екипе договорили су се да се одигра још један сет из којег је Србија још једном изашла као победник са 25:19, после 21 минута игре.Ово је била друга победа Србије над Ираном и уједно последња припремна утакмица сениора пред почетак четврте Лиге нација, чији је термин од 7. јуна до 24. јула. Мушка сениорска репрезентација Србије играће у Отави, Софији и Гдањску.

Фудбалска реперезентација Србије изгубила је од Норвешке, голом Халанда кога смо се највише прибојавали, али је у другом полувремену оставила сасвим солидан утисак. Чућемо утиске селектора Драгана Стојковића Пиксија, као и играча Саше Лукића и Марка Грујића. Наредну утакмицу наш државни тим игра у недељу вече,на истом месту, у исто време- од 20.45х, на стадиону `Рајко Митић`.

Кошаркаши Бостон селтикса савладали су у првом мечу НБА финала екипу Голден Стејта након преокрета, резултатом 120:108.  Невероватан меч одигран је у "Чејс центру" у Сан Франциску, а победу у првом мечу великог финала НБА лиге односи екипа Бостона, након историјске партије и преокрета.  Бостон финалну серију отвара са победом, а наредни меч на програму је у ноћи између недеље на понедељка од 02.00 часа по средњеевропском времену. 


Поводом прославе Светског дана бицикла, данас од 17 часова одржава се Бицикл шик вожња, на Тргу Републике у Београду. Генерална скупштина Уједињених нација је 2018. прогласила 3. јун за Међународни дан бицикла, чиме је препознала значај овог превозног средства и његов допринос постизању Циљева одрживог развоја. Међународни дани су прилика да се повећа информисаност о одређеним питањима и да се позове на акцију.Предрасуда да је бицикл превозно средство за сиромашне је превазиђена чињеницом да је бицикл најпопуларније превозно средство у најбогатијим државама Европе. Ову манифестацију за нашу емисију најављује Зоран Буквић из удружења `Улице за бициклисте`.

О овим и другим дешавањима из домаћег и међународног спорта можете слушати у нашем `Спортском журналу` од 15 часова и 30 минута. На Радио Београду 1 данас- оно о чему ћете сутра читати у новинама. У реализацији емисије учествују и Иван Петровић, Слободан Малетић и Срђан Манојловић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару