Звезда испила Цедевиту

Победом у мајсторици полуфиналне серије против Цедевита Олимпије 88:78, кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у финале регионалног такмичења. Црвено-бели ће бранити трофеј из прошле сезоне, а противник у финалу биће вечити ривал, екипа Партизана. Финална серија, која се игра до три победе, почиње у петак, црвено-бели имају предност домаћег терена. У синоћ одиграној утакмици, на паркету препуне дворане Александар Николић, најефикаснији у победничкој екипи био је Никола Калинић са 15 поена, 11 је дело Николе Ивановића, а по 10 Огњен Добрић и Огњен Кузмић. У гостујућој екипи одличну партију је пружио Јоги Ферел са 25 поена, док је Зоран Драгић дао 21 кош.

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић саопштио је списак од 20 играча за припреме за завршни турнир Светске лиге у Стразбуру. Припреме ће почети 28. маја на Бањици и Дорћолу, а наредна трећа фаза наставиће се у Крагујевцу. "Ово је списак кандидата и момака које ћемо да проверимо неколико дана. Прво ћемо користити базен на Бањици, а до почетка фајнал-ејта ћемо користити базен на Дорћолу. Са припремама у комплетном саставу ћемо наставити у Крагујевцу после такмичења у Београду и тај списак кандидата ћемо накнадно утврдити", истакао  је Савић.  На припреме су, уз 17 стандардних играча, позвана и тројица млађих ватерполиста, да осете репрезентативну атмосферу- Богдан Брешћански (Војводина), Павле Мушикић (Бањица) и Стефан Бранковић (Раднички).

Александра Крунић је победила Рускињу Камилу Рахимову са 2:0 (6:4;6:3) и пласирала се у друго коло турнира у Паризу. У наредном мечу ће се срести са Вероником Кудерметовом која је 29. носитељка на турниру. Ласло Ђере савладао Ричардаса Беранкиса из Литваније са 3:0 по сетовима 6:4, 6:4, 6:4 и пласирао се у друго коло Ролан Гароса, где га очекује дуле са Русом Данилом Медведевом.Ђоковић је јуче рутински савладао Јошихита Нишиоку на старту Ролан Гароса и новинаре је, очекивано, највише занимало шта мисли о казни  која је изречена организаторима турнира Вимблдону. Најбољи тенисер света изјавио је да је задовољан реакцијом Тениске асоцијације професионалаца  и Женске тениске асоцијације , иако му она иде на штету. Новак је истакао да је казна коју су надлежне тениске организације изрекле Вимблдону доказ да постоји јединство међу играчима, али да ни такав потез није потпуно адекватан, већ да има простора за унапређење ситуације.

Одбојкашка репрезентација Србије већ месец дана припрема се за четврти циклус такмичења Лиге нација. После двомеча са селекцијом Хрватске, чланови нашег државног тима данас и сутра, у дворани Слодес, одмериће снаге са Словенијом. Игор Колаковић је преузео команде у стручном штабу, чека се јпш повратак на паркет Атанасијевића, Лисинца и Подрашчанина. Алекса Брђовић је тим менаџер репрезентације Србије,а од јуче и шеф струке у ОК Раднички из Крагујевца, па о оба сегмента његовог рада разговарамо данас са младим тренером, некадашњим интернационалцем, из играчких дана. 

Сутра се играју прве утакмице баража за попуну суперлигашког друштва у фудбалу, Железничар из Панчева, на стадиону у Смедереву, због присуства вар технологије, дочекаће екипу крагујевачког Радничког, док ће ИМТ, из истих разлога, на терену Чукаричког бити домаћин Новом Пазару. Реванш сусрети играју се у недељу. Наш саговорник данас је Зоран Наунковић, челни човек панчевачког прволигаша, који је пласманом на треће место остварио највећи успех у клупској историји, али из Железничара поручују да ће поред доброг домаћинства, бити и љути ривали `црвенима` у броби за пласман у елиту.

О овим и другим вестима биће речи током редовне дневне информативне емисије `Спортски журнал`. На програму Радио Београда 1 слушајте данас оно о чему ћете сутра моћи да читате у новинама. У реализацији емисије учествују и Љубионка Добриловић, Слободан Малетић и Милош Панић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.
 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару