Читај ми!

Србин суди у Риму

Српски фудбалски судија Срђан Јовановић водиће реванш меч полуфинала Лиге конференција између Роме и Лестера, помагаће му Урош Стојковић и Милан Михајловић, четврти судија биће Израелац Орел Гринфилд, док ће за ВАР бити задужени Немци Бастијан Данкерт и Марк Фриц. Утакмица између Роме и Лестера игра се на римском "Олимпику" у четвртак од 21 сат. У првом мечу у Лестеру било је 1:1, обе екипе су `у игри`, па сигурно неће бити лак посао пред нашим арбитром. Тог дана играју се и остале утакмице овог такмичења, као и реванш мечеви завршнице Лиге Европе. Данас је пред нама прва реванш утакмица полуфинала Лиге шампиона, `жута подморница`, екипа Виљареала, покушаће на свом терену у Шпанији да анулира предност Ливерпула од два гола. Сутра, у Мадриду, али и уз пренос на Првом телевизијском каналу РТС-а, други меч играју Реал и Манчестер Сити. Љубитељи фудбала надају се још једној `голеади`, каква је била у првом сусрету, где је постигнуто седам погодака. 

Почео је мастерс у Мадриду, Миомир Кецмановић за ривала у првом колу има Казахстанца Александра Бублика, док Новак Ђоковић игра са старим знанцем Гаелом Монфисом. Са Французом је играо до сада 17 пута у каријере и све мечеве, све до једног је добио! Уколико победи, свакако задржава прво место на светској ранг листи, премда су Новакови циљеви, без сумње, много већи од победе само у првом колу. Најбољи атлетичари Србије обавили су, сада већ традиционалне, двонедељне припреме у Бару, на окупу су била најзначајнија имена `краљице спортова` код нас, као и они на којима се заснива будућност српске атлетике, уз њих и велики број искусних тренера у свим дисциплинама, код бацача, скакача, спринтера, дугопругаша...О томе разговарамо са селектором Едином Зуковићем, који је презадовољан учињеним на припремама, као и учешћем наших представника на Првомајском митингу управо у Бару, где су прва места освојили Армин Синанчевић у бацању кугле и Марија Вучићевић у бацању копља. 

Сутра се, после месец и по дана, наставља борба за титулу у домаћем ватерполо шампионату. Одржана је комеморација изненада преминулом кошаркашу и тренеру Зорану Сретеновићу, кога је оплакао васцели кошаркашки свет, потом је испраћен на последњи пут, на Кумодрашком гробљу. Почела су и такмичења традиционалног, меморијалног турнира `Играјмо за 16`, који се одржава у знак сећања на наше трагично настрадале колеге током НАТО бомбардовања. Прва надметања била су у куглању, победник на овом турниру је Горан Буква, иза њега су се пласирали Стефан Поповић и Његош Шакић. Разговарамо са Мирославом Медићем, председник Организационог одбора ове манифестације, који је у тој улози наследио Веска Грозданића, по његовом одласку у пензију. На првој конференцији за медије, на којој је обављен жреб за већину такмичења, говорила је још и Маријана Гојковић, генерални секретар Радио Телевизије Србије. 

Ове и друге спортске вести можете пратити током поподнева на програму Радио Београда 1. Слушајте у `Спортском журналу` оно о чему ћете сутра читати у новинама. У реализацији емисије учествују и Мирослав Антонијевић, Срђан Манојловић, Снежана Пантовић и Милан Биговић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић


 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару