Читај ми!

Митро-грозница тресе Острво

Александар Митровић је постигао 41 гол у Чемпионшипу ове сезоне (која још није завршена), па је, сасвим очекивано, проглашен за играча године. Још само два гола дели га од звања најбољег стрелца у историји овог ранга такмичења, у прилици је да обори рекорд који датира непосредно после Другог светског рата. `Митро гол` је посебна врста грознице која потреса Острво, љубитељи фудбала просто не дишу када се надарени Смедеревац, темпераментан и физички надмоћан у односу на друге играче, појави на терену, још више када тресе мреже. А почео је Аца већ у својој петој години, када је први пут шутнуо лопту за ФК Јединство, данас се тај клуб зове Језава. Дечака са Липске рампе, периферије Смедерева, у свет фудбала увео је тренер Војкан Ракић, спортски ентузијаста, неуморни прегалац и вечити трагач за талентима. Ракићу је пуно срце што је његов некадашњи пулен дотакао звезде и бескрајно се радује Митровићевим успесима, чућете то у данашњем `Спортском журналу` Радио Београда 1.

Фудбалери Манчестер ситија од 21.00 час дочекују Реал Мадрид у првом мечу полуфинала Лиге шампиона. Утакмицом на стадиону "Етихад" у Манчестеру отпочињу полуфинални дуели елитног фудбалског такмичења. Манчестер сити ће покушати поново да се домогне финала и освоји први "ушати" пехар у клупској историји, на путу им стоји најтрофејнија екипа у историји Лиге шампиона. Сити је до полуфинала оправдао улогу фаворита, елиминисавши Спортинг, а потом и још један тим из Мадрида, Атлетико. Реал је ,с друге стране, приредио два велика изненађења, пошто су у осмини финала избацили ПСЖ, а потом и браниоца трофеја, екипу Челсија .И док Реал јури своју 14. титулу у Лиги шампиона, Сити се нада првој. Међусобни скор је изједначен, пошто обе екипе имају по две победе, док су два пута одиграли нерешено. Сутра вече игра се други полуфинални меч, Ливерпул ће бити домаћин Виљареалу. Реванш сусрети на програму су за седам дана у Шпанији.

Најбољи тенисер Србије и света Новак Ђоковић моћи ће да брани титулу на Вимблдону након што су организатори потврдили да вакцинација против коронавируса неће бити обавезна за такмичење на овогодишњем шампионату. Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изабран је за најбољег тренера у АБА лиги за сезону 2021/2022. На прва три места су тренери београдских клубова. Шампионска трка у фудбалској Суперлиги Србије улази у сам финиш, а на реду је треће коло плеј-офа у којем ће Партизан дочекати ТСЦ, а Црвена звезда екипу Чукаричког. У борби за европску сцену састаће се, вечерас, Раднички из Ниша и Војводина, док ће Вождовац сутра дочекати Напредак. Играју се и утакмице за плеј аут, данас се састају Младост Лучани-Раднички Крагујевац и Колубара-Нови Пазар.  

О овим и другим вестима из домаћег и међународног спорта, данас у нашем Спортском журналу. На програму Радио Београда 1 слушајте данас оно о чему ћете сутра моћи да читате у штампи. У реализацији емисије учествују и Аца Костић, Срђан Манојловић и Слободан Малетић.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару