Читај ми!

Такав се једном рађа

Управо овим речима Никола Пилић, са својих 60 година тениског искуства, описао је свог некадашњег пулена Новака Ђоковића, у завршној речи на турниру `Србија Опен`. То су били заиста дирљиви моменти, евоцирање успомена на нестварно успешну каријеру првог рекета света, при чему Новак није пропустио да помене и уручи одговарајућа признања свима који су допринели његовом успеху, који су му помогли да оствари снове, да буде један једини, непоновљиви Новак Ђоковић. Информације ради,  Ђоковић је започео 367. недељу на врху АТП листе. Упркос поразу у финалу Србија опена од Руса Рубљова (2:6, 7:6, 0:6), повећао је свој бодовни салдо за 60 бодова и сада их има укупно 8.400. 

Кад смо већ код тениса, Миомир Кецмановић успешно је стартовао на турниру у Минхену, пошто је савладао младог Немца Макса Реберга 6:2, 6:3. Кецмановића у другој рунди чека поново сусрет са немачким тенисером, победником дуела Филипа Колшрајбера и Данијела Алтмајера. Лепе вести у вези наших спортиста стижу и са Острва- српски репрезентативац Александар Митровић, члан лондонског Фулама, проглашен је за најбољег фудбалера енглеског Чемпионшипа у сезони 2021/2022. Митровић је текућој сезони већ постигао 41 гол и тако допринео да се Фулам, три кола пре краја, поново пласира у Премијер лигу. Још једна изузетна спортска каријера, и то младића са Липске рампе у околини Смедерева, који је прве фудбалске кораке начинио у локалном клубу Јединство, да би се потом, ево, пласирао до небеских висина, као наш најуспешнији репрезентативни стрелац. Игра сезону из снова, толико добру да би му на њој позавидели и најбољи нападачи планете.

Требиње је добило импозантан спортски објекат чије ће отварање данас од 18 часова увеличати двоструки узастопни олимпијски шампиони, ватерполисти Србије, у пријатељској утакмици са селекцијом Црне Горе. У лепом, медитеранском Дучићевом граду  иначе познатом по топлим и честитим људима, влада незапамћено интересовање за овај меч, још од часа када су га подно Леотара најавили градоначелник Требиња Мирко Ћурић, односно селектор `делфина` Дејан Савић и Ђуро Марић, председник Ватерполо савеза Црне Горе. Већ сутра наша репрезентација креће пут Подгорице...

Осам најбољих кошаркашких екипа наставља борбу за пласман на фајнал фор у Београду, који љибитеље овог спорта очекује средином маја. Кошаркаш Црвене звезде Никола Калинић, Кевин Пантер и Зек Ледеј из Партизана, Јака Блажић из Цедевита Олимпије и Кенан Камењаш из Студентског центра изабрани су у идеалну петорку АБА лиге. Никола Јокић је доминирао на још једном мечу- 36 поена нашло се у мрежици Голден Стејта. "Џокер" је предводио Нагетсе до првог тријумфа у четвртфиналној серији. Јокић је био задовољан победом, пре свега реакцијом свог тима након три пораза у серији и чињенице да су, пре свега, себи показали да могу да победе. 

О овим и другим вестима из домаћег и међународног спорта можете слушати у данашњем `Спортском журналу`. На програму Радио Беофрада 1 чујте данас оно о чему ћете моћи сутра да читате на ступцима штампе. У реализацији емисије учествују и Дарко Милосављевић, Весна Гемовић, Дејан Булајић, Слободан Малетић и Снежана Пантовић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару