Читај ми!

Четири наде за трофеј

У полуфиналу Купа Србије састаће се Црвена звезда и Нови Пазар, док ће Партизан одмерити снаге са Војводином. Жребом су одређени и домаћини- Звезда ће дочекати екипу Новог Пазара на стадиону "Рајко Митић", док ће Партизан угостити Војводину у Хумској. Ово су одлучили фортуна и наша најбоља фудбалерка Виолета Словић, која је извлачила парове полуфиналних сусрета, заказаних за 11. мај. Уведено је ново правило – ВАР ће бити на утакмицама полуфинала и финала. Финале је заказано за 26. мај. Још није одређено где ће се играти финални меч. Словићка, капитен нашег државног тима и суботичког Спартака, са којим управо 13. пут осваја титулу шампиона државе, каже да јој је било задовољство да буде у овој улози и прича нашим слушаоцима о једном од највећих успеха женске фудбалске селекције Србије, тријумфом над  осмоструким европским и двоструким светским шампионкама, репрезентацијом Немачке реуултатом 3-2, не скривајући дубоку веру да ће наш најбољи тим ужи у бараж за Светски куп, остали су још само дуели са Португалијом и Израелом.

Другог дана АТП турнира `Србија опен` игра се осам мечева првог кола, а на теренима у Београду су четворица српских тенисера. Међедовић је пружио сјајан и јак отпор Ласлу Ђереу, који је, ипак, дошао до победе - 2:0 (6:4, 7:5). Ђере ће сутра играти против Новака Ђоковића у другом колу турнира. У току је меч између Доминика Тима и Џона Милмана, обојица играча добила су по један сет, игра се трећи. Иза овог меча, снаге ће одмерити Давид Гофан и Филип Крајиновић, а након тог меча играју Душан Лајовић и Таро Данијел.

Данас је одржана изборна Скупштина Ватерполо савеза Србије , на челу те организације остаће Виктор Јеленић. Он је на челу нашег Савеза од 2018. године, делегати су одлучили да још четири године води рачуна као челна фигура личност овог трофејног спорта. Пре неки дан, у Свечаној сали Машинског факултета одржана је и редовна изборна Скупштина Шаховског савеза Србије. Једногласном подршком свих присутних делегата, за председника Шаховског савеза Србије је изабран досадашњи председник Драган Лазић. Овом одлуком је Скупштина ШСС на најбољи могући начин оценила досадашњи рад председника Лазића и канцеларије Шаховског савеза Србије у протеклих годину и по дана,  од тренутка када је Лазић дошао на ову одговорну функцију. 

Рукометашице Србије сутра поподне играју квалификациони меч са Турском, а 23. априла дочекаће селекцију Исланда у Зрењанину. Европско првенство, за које се надмећу, одржаће се од 4. до 20. новембра у Словенији, Северној Македонији и Црној Гори. Екстремни ауто-мото спорт хард ендуро рели добија све више поклоника у нашој земљи. Најбољи возач у овој категорији, Британац Грејем Џарвис, недавно је боравио у Србији, у поводу трка које нас очекују у другој половини маја. 

Ватерполисти Црвене звезде вечерас у 19 часова гостују мађарском ОСЦ-у, који има императив победе против београдских црвено-белих, како би се пласирао на завшрни турнир Лиге шампиона. Сутра се састају Олимпијакос и Нови Београд, односно Ференцварош и Раднички. О овим и другим вестима у данашњем `Спортском журналу`, у чијој реализацији учествују и Аца Костић, Бранислав Јерковић, Дејан Николић и Снежана Пантовић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару