Читај ми!

У ритму музике за плес

Све генерације Гимнастичког друштва Палилула су на једном месту, на нашој насловној страни, у поводу дивног догађаја којим је обележено 70 година рада. Око 800 девојцица, узраста од 4 до 25 година, данас тренира у клубу, од тога 400 девојчица такмиче се у системима такмичења Београда и Србије, 35 су такмичарке врхунске ритмичке гимнастике. Врхунски резулатати не долазе сами од себе па је пут од игре до медаље дуг и тежак, управо зато су програми у клубу прилагођени за децу од треће године па на даље. У гостима нам је Снежана Паунић, тренер и кореограф, велика подршка девојчицама при њиховим првим корацима у свету гимнастике и животу ритма музике за плес.

Представљамо и једну изузетну књигу, биће права посластица за колекционаре и љубитеље кошарке, и то не случајно на овај датум. Управо 16. априла 1992. године кошаркаши Партизана су савладали шпански Хувентуд и на најлепши могући начин крунисали сезону која се, због невероватних заплета и расплета, и данас памти и препричава. Тиме су црно-бели постали најмлађи тим који је икада освојио Евролигу и тако се уписао златним словима у историју, не само домаће кошарке.Ова књига доноси комплетну причу о тој, по много чему, невероватној сезони и освајању трипле круне. Ту су највреднија сведочења свих актера легендарних утакмица, приче са терена и ван њега, детаљи и статистике са свих утакмица, а све то уз мноштво фотографија које шира јавност до сада није видела. Више детаља о књизи за све спортске библиотеке причаће нам Марко Јеринић, који је заједно са братом Филипом аутор овог издања.

Јована Гмијовић недавно је промовисала књигу песама На крилима змаја, у најлепшем могућем друштву- уз дечицу из вртића у коме ради као васпитачица, као и уз чланове породице, који су јој највећа подршка у стваралаштву Писала је, током година, на разне теме, све оне које су деци смешне, поучне, занимљиве. Показало се да су стихови и истраживање одличан спој за наше најмлађе, па ћемо неке од њих чути и овог поподнева, од саме ауторке

Још један вечити фудбалски дерби игра се данас, од 18 часова, можи ћете да га пратите и на програму Радио Београда 1 од 18 часова. Улог је огроман, бодовна разлика између ривала мала, а притисак уочи утакмице- огроман. Доста тензије с обе стране, али и жеља истинских пријатеља спорта да све проше како треба, да то заиста буде сајам фудбала, без обзира на коначни резултат. Чућемо најаву утакмице, кроз изјаве тренера Станковића и Станојевића, односно играча клубова с обе стране Топчидерског брда. Мирко Нишовић поново је изабран за челног човека Кајакашког савеза Србије, чућемо разговор с њим после три године апсиненције, током којих није желео да говори за медије. Најзад, освнућемо се на финалну серију плеј офа за одбојкашице, у којој је Црвена звезда изашла као победник у мечевима са екипом Уба и тако освојила дуплу круну. Наша саговорница је Јелена Лазић, примач сервиса црвено-белих девојака.

Ово издање породичног магазина Радио Београда 1, управо због преноса фудбалског дербија, трајаће 60 минута мање, али увек је довољно времена за предлог јеловника за недељни ручак Милијана Стојанића, витеза кулинарства. У реализацији емисије учествују и Саша Хајдин, Катарина Епштајн и Весна Гемовић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару