Читај ми!

Ђере успешно започео турнир у Монте Карлу

Три српска тенисера данас наступају у мечевима АТП турнира у Монте Карлу. Ласло Ђере већ је победио у мечу првог кола, док ће се Новак Ђоковић и Душан Лајовић надметати за пласман у треће коло. Ђере је у дуелу са Американцем Максимом Кресијем забележио успех резултатом 2-1, по сетовима 6-4, 6-7, 6-2 Баш смо се зажелели и Ђоковића на терену, он се у другом колу састаје са Шпанцем Алехандром Давидович Фокином , овај меч би требало да почне У 15.30. И најзад, бар према плану, око 16 часова и 30 минута на терен би требало да изађе и Душан Лајовић, његов ривал у мечу другог кола је Бугарин Григор Димитров.

Женска тениска репрезентација савладала је у Анталији Данску са 2:1 у другом мечу турнира И групе Евро-афричке зоне за пласман у плеј оф за попуну Светске групе Били Џин Кинг купа. Србија је лоше почела, јер је Дејана Радановић поражена од Јохане Свендсен са 6:4, 6:1. Потом је Александра Крунић савладала Софију Самавати са 6:2, 6:1, да би у одлучујућем дубл мечу Радановић и Крунић победиле Свендсен и Мортенсен са 6:2, 6:2. Србија на сада на турниру има две победе, а ривал у трећем колу такмичења по групама у четвртак биће селекција Мађарске.

Фудбалери Реала домаћини су тиму Челсија од 21 час, а у исто време у Минхену Бајерн дочекује Виљареал у реванш мечевима четвртфинала Лиге шампиона. Бајерн ће на свом терену покушати да надокнади предност Виљареала од 1:0 из првог меча , док је у другом вечерашњем мечу пред Реалом знатно лакши задатак јер су у првом однели победу од чак 3:1, на гостовању у Лондону, но Челси се сигурно неће лако предати. Велика је то екипа, упркос ударцима који су јој задати током последњих неколико месеци. `Брђани` ће први меч са новим тренером одиграти у суботу од 14 часова са екипом ТСЦ-а, у оквиру првог кола плејофа. Лешњак је већ био на Бановом брду, предводио је клуб у сезони 2016/17, између осталог и у мечевима Лиге Европе против Ордабашија и Видеотона.

Ватерполо репрезентација Србије биће, сасвим очекивано, у првом шеширу на жребу за Светско првенство, које се одржава данас од 18 часова и 45 минута у Будимпешти. Рвачи Радничког с Црвеног крста, једног од најстаријих клубова тог типа код нас- ускоро обележавају век постојања, постали су прваци државе у екипној конкуренцији. Раднички је са укупно 129 бодова апсолутно заслужено освојио прво место испред екипе Соко из Сомбора и зрењанинског Пролетера. И одбојкашицама Црвене звезде припао хе шампионски пехар, после узбудљиве плејоф серије, завшрене синоћ на Убу тријумфом девојака у црвено-белим дресовима. Чућемо данас њиховог тренера Милана Гршића, затим Ану Живојиновић, Бојану Дрча и Дајану Бутулија, док у име Убљанки за наш програм говори шефица струке Маријана Боричић, која је спортски честитала ривалима, али и својим изабраницама на добрим партијама.

О овим и другим дешавањима из света спорта можете слушати у редовној дневној информативној емисији Радио Београда 1. Чујте данас оно о ћему ћете сутра моћи да читате у новинама. У реализацији емисије учествују и Дарко Милосављевић, Дејан Николић, Снежана Пантовић и Бранислав Јерковић.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.
 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару