Читај ми!

Елита у Новим Бановцима

Супер лига Србије од наредне сезоне бројаће 12 клубова, екипа Омладинца из Нових Бановаца још пре неколико такмичарских кола прославила је тријумф и сутра ће још само формално, у мечу са реномираним ривалом, Јединством из Ужица, обележити улазак у елитну дивизију. Младе даме из Срема до Супер лиге, преданим радом, довео је тренер Марко Николић, родом из Лепосавића, који истиче огромну жељу својих изабраница, поткрепљену добрим партијама током целе сезоне. Занимљиво је да је успешна и друга екипа овог узорног спортског колектива, Омладинац Дунав, која је имала сјајне резултате у Првој војвођанској лиги. Сви комплименти иду и на рачун челног човека клуба Славољуба Танасковића, а Николић истиче да се овог посла латио на позив Богдана Мамузића, председника Јединства из Старе Пазове, братског клуба, чија се мушка селекција такође пласирала у Супер лигу Србије за нову сезону.

После репрезентативне паузе и повратка клупског фудбала, почиње и борба најбољих осам екипа у Лиги шампиона. Отварају је Бенфика и Ливерпул, односно Манчестер Сити и Атлетико Мадрид, дуелима који почињу у 21 час. "Црвени" су фаворити на стадиону "Луж", иако је Бенфика ове сезоне направила изузетан успех прво избацивши Барселону у групи, а онда и Ајакс у нокаут фази. У исто време ће на "Етихаду" бити двобој Пепа Гвардиоле и Дијега Симеонеа, двојице изузетних стратега и једних од најуспешнијих тренера на "старом континенту". Биће то окршај два приступа, две потпуно различите фудбалске филозофије, али и велики дерби Лиге шампиона. О вечерашњој европској фудбалској понуди своја размишљања износи тренер Аца Трифуновић.

Из Анталије је дому своме данас стигао актуелни вицешампион у џудо спорту Александар Кукољ, овенчан још једном медаљом. На Гран при турниру у Турској освојио је бронзану медаљу, у категорији до 100 килограма, баш као и дупло лакша Милица Николић, у конкуренцији до 46 килограма. Већ за четири седмице одржава се Европски шампионат, у разговору за наш програм Кукољ се радује доброј форми и најављује нове добре резултате, своје и својих репрезентативних колега. У Анталији је до медаље дошао после тријумфа над Бразилцем Рафаелом Бузакаринијем, мада како српски ас искрено каже - мала је разлика између такмичара, лако до врха може неко други. Сви се добро познају, знају могућности и квалитете ривала, али се и доста друже, што овом спорту доноси посебан квалитет. 

Говоримо током поподнева и о Европском првенству у рвању, кроз разговор са селектором Милорадом Докманцем. Из света кошарке- Мушка 3×3 репрезентација Србије играће на Светском првенству у белгијском Антверпену од 21. до 26. јуна у А групи са Француском, Порториком, Бразилом и Новим Зеландом. Напустио нас је легендарни кошаркаш Петар Сканси, ведета Југопластике и селекције Југославије, џентлмен и спортиста за дивљење и са ове временске дистанце, на последњем испраћају сигурно ће бити доста колега из репрезентације, људина које су очувале своја пријатељства и када то није било лако. Сканси је, подсећања ради, с репрезентацијом СФРЈ освојио сребро на Олимпијским играма 1968, злато на СП-у 1970, сребро на СП-у 1967. у Мексику и сребро на ЕП-у 1965. у СССР-у. Најављујемо и дуел Еврокупа, сутра у Тренту играју истоимени клуб и наш Партизан, сигуран на месту број два у својој А групи. 

Фудбалери Вождовца били су јуче убедљиви на свом небеском стадиону са четири гола испратили су госте из Сурдулице са Душановца, па ћемо чути утиске после меча, у сусрет наставку сезоне, кроз плеј-оф такмичење. Биће и других актуелности из света домаћег и међународног спорта. Слушајте данас у `Спортском журналу` оно о чему ће сутра бити писано у штампи. У реализацији емисије учествују Жарко Бован, Снежана Пантовић, Слободан Игрутиновић и Бранислав Јерковић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.
 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару