Читај ми!

Ривали стижу из Дохе

Фудбалска грозница изазвана овогодишњим Светским првенством које се одржава у Катару увелико је почела. Сигурно је то да ће уље на ватру бити додато након данашњег жреба у Дохи, заказаног за 18 часова по средњоевропском времену, уз пренос на нашем Првом телевизијском каналу, као и на програму Радио Београда 1. За сада је познато 29 од 32 учесника Мундијала, који ће данас сазнати своје противнике и кренути у детаљне анализе истих. Србија се налази у трећем шеширу жреба, у којем се такође налазе и Сенегал, Иран, Мароко, Јапан, Тунис, Пољска и Северна Кореја, те се са њима наравно неће моћи састати.

Кошаркаши Црвене звезде од 20.30 часова гостују у Минхену екипи Бајерна у мечу 33. кола Евролиге.Српска екипа игра прво од потенцијална три финала у борби за осмо место на табели Евролиге. Тим Дејана Радоњића има 11 победа и заузима 11 место на табели, али има једну победу мање од од осмопласираног тима, Ии то- управо Бајерна. Зато ће дуел немачке и српске екипе у "Ауди дому" у Минхену бити директна борба за плеј-оф фазу такмичења. 

Поводом обележавања 75 година од покретања такмичења НБА лига је објавила први пресек гласања за најбољи први и други НБА тим свих времена састављен од играча из Европе. Гласање траје до среде, 6. априла у поноћ, у конкуренцији су Владе Дивац, Пеђа Стојаковић и Никола Јокић, а занимљиво да чак 8 играча у конкуренцији чине кошаркаши рођени на простору некадашње СФРЈ. У конкуренцији је тренутно 29 имена, а после првог пресека гласањау првом тиму су Дирк Новицки, Јанис Адетокумбо, Пау Гасол, Тони Паркер и Лука Дончић, док се у другом тиму тренутно налазе Никола Јокић, Тони Кукоч, Дражен Петровић, Пеђа Стојаковић и Арвидас Сабонис. 

Српски тенисер Миомир Кецмановић није успео да се пласира у полуфинале Мастерс турнира у Мајамију, пошто је у четврфиналу поражен од Шпанца Карлоса Алкараза са 2:1 у сетовима 6:7, 6:3, 7:6. Играо је Кецмановић сјајно на турниру у Мајамију, али није успео да оствари ново изненађење и тријумф. Алакараз ће у полуфиналу играти против Пољака Хуберна Хуркача, који је савладао Данила Медведева са 7:6 (9:7), 6:3. Због пораза руског играча, Новак Ђоковић започеће сезону на шљаци као светски број 1. На новој АТП листи у понедељак, Ђоковић ће имати 8.420 бодова, само 10 више од Медведева, а борба за прво место наставиће се на Мастерсу у Монте Карлу, који почиње 10. априла. 

Из данашње понуде издвајамо и две утакмице 29. кола Супер лиге Србије у фудбалу. Нови Пазар дочекује екипа Напретка у 16 часова и 15 минута, док у 18.30 у Лазаревцу играју Колубара и Младост. Данас је пети дан Европског првенства у рвању у Будимпешти, од представника Србије данас су на испиту Зураби Датунашвили, Виктор Немеш, Себастиан Коломпар и Перица Димитријевић, као и млађана Ана Фабиан, која ће се вечерас борити за бронзану медаљу са представницом Украјине. На боксерском турниру Београдски победник-Меморијал Бранко Пешић данас су на реду полуфиналне борбе у категорији мушкараца. Коначно, у Лесковцу се игра финални меч Купа Србије, од 19 часова за пехар ће се борити Војводина и Металопластика. 

Будите први који ће чути актуелне спортске вести из земље и света. Слушајте данас оно о чему ћете сутра моћи да читате на ступцима штампе. У реализацији `Спортског журнала` учествују и Снежана Пантовић, Дејан Булајић, Дејан Николић и Весна Гемовић.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару