Читај ми!

`Орлови` у Данској

Фудбалска репрезентација Србије игра пријатељску утакмицу са Данском , у оквиру припрема за предстојеће Светско првенство у Катару. Пре неколико дана изабраници Драгана Стојковића били су бољи од Мађарске у Будимпешти, данас би да се у добром светлу представе и у Копенхагену. Ривала, како каже селектор, изузетно цене, али наши исто респектује и себе, па се надамо још једном добром издању нашег државног тима. Нашој експедицији придружио се и голман Рајковић, који ће вероватно меч почети од првог минута. Пиксија радује и учешће данског репезентативца Кристијана Ериксена, који се вратио на терен пошто је узнемирио сав фудбалски свет када је имао срчани застој на Европском првенству. Током боравка у Данској, наши играчи су два пута шетали Копенхагеном, упознали се с његовим знаменитостима, чак су на отвореном имали и лакше кондиционе тренинге. Уочи још једног изласка на европску сцену, па макар и у пријатељском дуелу, који се игра вечерас од 18 часова, уз пренос на Првом телевизијском каналу РТС-а.

На европској сцени данас су и млади фудбалери и кадети Србије. Од 16 часова, у оквиру квалификација за ЕП младих, играчи под д вођством селектора Горана Стевановића покушаће да још једном победе Јерменију. У гостима је било 4-1 за нашу селекцију, данас је на реду реванш на прелепој ТСЦ Арени у Бачкој Тополи. Кадетска репрезентација, уколико победи Велс, у Горњој Рагони у Словенији, обезбедиће пласман на завршни турнир ЕП, селектор Радован Кривокапић позива на опрез, јер `унапред добијени мечеви` по правилу умеју да буду врло тешки, иако је Велс примио по пет голова и од Словеније и од Турске. После Италије, репрезентација Северне Македоније у једном од финала европског баража игра са још једним фаворитом на папиру, селекцијом Португалије, од 20 часова и 45 минута, на стадиону Драгао у Портоу. У Хорзову, пак, игра се други финални меч баража, састају се Пољска и Шведска- с једне стране Левандовски, с друге Ибрахимовић. Мелем за фудбалске гурмане.

Боксерски "Меморијал Бранко Пешић - Београдски победник" 59. пут одржава се у спортској дворани `Ранко Жеравица` на Новом Београду, од данас до 2. априла. Непосредно по завршетку дворанског Светског првенства у атлетици, ево још једног значајног спортског догађаја,а после бокса - бићемо и домаћини завршног турнира Евролиге, као и Светског првенства у рвању.  

На Европском првенство у рвању, чији је домаћин Будимпешта, данас ће Србију представљати Хетик Саболов у категорији до 74 килограма, као и Магомегдази Нурасулов, до 125 килограма. У Лиги шампиона у ватерполу Црвена звезда вечерас гостује немачком Хановеру. И одбојкаши Звезде имају важан меч, мајсторицу у полуфиналу плеј офа за одбојкаше. По једну победу забележили су црвено-бели и њихови спортски ривали, из екипе суботичког Спартака, на Бањици је вечерас одлучујући меч за улазак у финале, сурет се игра од 18 часова и 30 минута. Бољег из овог тромеча у финалу очекује новосадска Војводина.

Српски тенисер Миомир Кецмановић наставио је са сјајним партијама на почетку нове сезоне и пласирао се у четврто коло мастерса у Мајамију. Кецмановић је у серији победа над боље рангираним играчима од себе, а сада је скинут скалп и Себастијану Корди, резултатом 7:6 (7:4), 6:3. Момак који има само 22 године победио је 38. играча на АТП ранг-листи после сат и по времена игре и обезбедио дуел са још једним Американцем - Тејлором Фрицом. Кецмановић ће имати прилику да се реваншира Фрицу за пораз у четвртфиналу мастерса у Индијан Велсу који је одигран прошле седмице. У сусрет тениском турниру Сербиа Опен 2022, који се одржава се од 18. до 24. априла на теренима ТЦ „Новак" у Београду, за РТС говори Ђорђе Ђоковић, директор овог такмичења на коме ћемо и ове године видети доста познатих имена. 

Све је мање епитета којим се адекватно могу окарактерисати партије Николе Јокића и доминација коју из дана у дан показује у најјачој лиги света. Јокић је остварио 19. трипл-дабл против Шарлота у гостима и водио Денвер до изузетно важног тријумфа у борби за директан пласман у плеј-оф - 113:109. Јокић је против Хорнетса на паркету провео нешто више од 35 минута и за то време постига 26 поена (9/17 из игре, 8/12 слободна бацања), уз 19 скокова и 11 асистенција. О овим и другим актуелностима из света спорта, слушајте данас у `Спортском журналу` Радио Београда 1. У реализацији емисије учествују и Мирослав Антонијевић, Снежана Пантовић и Бранислав Јерковић.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић

 

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару