Читај ми!

ВАР је прочистио фудбал

Један од двојице најбољих помоћних фудбалских судија у историји српског спорта, Милован Ристић / на насловној страни са тренером Мурињом / , долази нам у госте са финим причама. Спортску каријеру започео је играјући фудбал у Чукаричком и Београду с Карабурме, путеви су га одвели широм света, захваљујући суђењу- обишао је пола света, можда још и више, оставио трага на свим континентима. И сада у Београд и у нашу емисију долази директно са Кипра, где ради у својству ВАР инструктора, задужен је за обуку судија и имплементацију истоименог програма. И не само то, Ристић је први фитнес инструктор у историји Фудбалског савеза Србије, тако да води рачуна о физичкој кондицији арбитара наших савезних рангова такмичења. Кад смо већ код ВАР-а, наш гост и саговорник тврди да је ова врста контролних прегледа апсолутно прочистила фудбал, да ће време показати како је и колико је то једна од есенцијалних одлука у развоју фудбала у свету.

Током емисије разговарамо с уваженим доктором Ненадом Дикићем, у вези немилих догађаја који се све чешће дешавају у балонима, на малим теренима и у другим спортским објектима. Последњи случај напрасне смрти човека тридесетих година, као и недавни неочекивани одлазак Небојше Ушкета Вучићевића, доводе нас у размишљање како се правилно рекреирати, посебно после пандемије короне, која нас је све успорила, учинила мање покретљивима, отуда и питање да ли су и ово њене последице и, најважније, како приступати спорту и здравим навикама, које би ттребало да наше животе чине лепшим и испуњенијим. Одлазе и рекреативци и професионални спортисти, доктора Дикића смо замолили за ваљане савете и здравствене препоруке. Из одбојке- добили смо имена финалиста плејм офа у женској конкуренцији, за титулу ће се борити актуелни шампион Уб и београдска Црвена звезда. Разговарамо са шефом струке у клубу са Тамнаве, тренером Уба Маријаном Боричић.

Гуча је позната по Сабору трубача, традиционалној манифестацији која се одржава више од шест деценија. Уз то, ово мало место у срцу Моравичког округа поноси се својим фудбалским клубом. ФК Драгачево ове године обележава, за наше прилике редак јубилеј, 90 година постојања. Из клуба су потекла добро позната имена југословенског и српског фудбала, између осталих светски познати Љубиша Броћић, као и Петар Баралић. 30. марта на обележавање јубилеја стиже Партизан. Са дугогодишњим председником, сада чланом Управног одбора клуба Драгачево, др Ацом Пајовићем, разговара, тим поводом, Владе Радичевић. Вредан је био и колега Милош Панић, посетио је актуелни Сајам туризма и забележио дивне приче о природним лепотама Србије.

Наша фудбалска репрезентација у Будимпешти је одиграла чардаш и савладала чврсту екипу домаћина, следи гостовање у Копенхагену и одмеравање снага са селекцијом Данске. Са Миланом Биговићем о новом издању наше селекције, које очито прија љубитељима фудбала, разговара некадашњи ас Партизана, сада тренер Алберт Нађ. Сазнаћемо и докле су дошле Спортске игре младих, захваљујући Далиборки Рајковић-Делибашић. Говоримо и о пројекту Радио је млад, који се може пратити на мултимедијалној платформи РТС Планета и на јутјубу Радио Београда, данас представљамо две младе даме, наше коллегинице које брину о тону, Ану Грујић и Слађану Бунић. У госте нам долази и Ненад Мандић, српски музичар големог искуства, који већ више деценија живи и ради у Немачкој, опет са лепим причама и неким новим снимцима урађеним по најстрожијим занатским критеријумима. 

Текбол, спорт који има све више поштовалаца и навијача, баш је наишао на леп одјек и у Србији,а наши представници скоро сваке седмице бележе сјајне резултате, о најновијима нам прича члан државног тима Никола Митро. Александра Рапаић освојила је бронзану медаљу на Европском првенству за млађе сениоре у Поречу, она је будућност српског бокса. Дејан Николић налази се у Нишу и прати турнир Балканске лиге за кошаркаше у колицима, јављаће нам се са својим саговорницима, као и гостима такмичења из земље и иностранства. Као и сваке суботе, и ове ћемо најавити и низ других дешавања из света културе, као и јавног и уметничког живота. Међу њима и концерт заказан за 3.април у атријуму Народног музеја, пред публиком ће бити мецосопран Наташа Рашић и пијаниста Немања Николић. 

Ту су и актуелне вести из света спорта и света који нас окружује, као и музика за све генерације, како и доликује породичном магазину који је у етру више од шест деценија. Јавиће нам се, подразумева се, и витез кулинарства Милијан Стојанић, с новим предлогом јеловника за недељни ручак. У реализацији емисије учествују и Дарко Милосављевић, Катарина Епштајн, Весна Гемовић и Бранислав Јерковић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару