Читај ми!

Теодора покорила Европу

Осамнаестогодишња Теодора Вукојевић, ћланица клуба Чика Мата из Крагујевца и државна првакиња, постала је шампионка Европе у гађању пушком! У норвешком градићу Хамару тако је на најлепши могући начин почело Европско првенство у стрељаштву за сениорке и сениоре. Србија  на ЕП наступа у пуном саставу, а у све четири дисциплине имамо по три такмичара. После добрих резултата на гран при турниру у Рушама и Осијеку, као и на Светском купу у Египту, вреди се надати добрим резултатима на шампионату Старог континента.А поћело је фантастично. Браво за наш спортски драгуљ, суперталентовану Теодору! Наши представници су још и Сања Вукашиновић, Андреа Арсовић, Зорана Аруновић, Јасмина Миловановић, Бранкица Зарић, Дамир Микец, Димитрије Гргић, Душко Петров, Милутин Стефановић, Миленко Себић и Лазар Ковачевић. Разговарамо ексклузивно са Теодорином мамом Маријом, коју смо пронашли у њиховом Крагујевцу одмах по освајању медаље. `Моје злато је освојило злато`- био је први коментар поносне мајке.

Аутоголом Жолта Нађа, Србија је савладала Мађарску у пријатељском мечу у Будимпешти. Селектор Драган Стојковић испробао је велики број играча и неколико тактичких варијанти. Наредну проверу "орлови" ће имати у Копенхагену 29. марта , у дуелу са селекцијом Данске. Фудбалска вест која је, ипак, јуче најзвучније одјекнула спортским светом јесте она о тријумфу Северне Македоније у бараж мечу са Италијом, у Палерму. Наше јужне суседе сада од учешће на Мундијалу дели још само сусрет са још једним фаворитом, репрезентацијом Потругалије, и то 29. марта. Италија ће други пут узастопно пропустити Мундијал, поново после баража, док ће Македонци покушати да се први пут у историји домогну Светског првенства. 

Нови учесници Мундијала стижу и са других континената- Уругвај и Еквадора, коло пре краја јужноамеричких квалификација, обезбедили су пласман на највећу смотру светског фудбала у Катару. Чиле је декласиран у Бразилу са 4:0 и остаје му само теоретска шанса за бараж. Кошаркаши Црвене звезде играју са тимом Албе утакмицу 32. кола Евролиге. Црвено-бели су допутовали у Берлин значајно ослабљени али са великом жељом да се супарницима реванширају за пораз у мечу у првом делу сезоне, играном у Београду. Уједно је то и прилика тима Дејана Радоњића за пласман међу првих осам екипа које ће играти у плеј офу у елитном европском кошаркашком такмичењу. 

Јуче смо дознали и имена финалиста плеј офа у одбојкашком шампионату за даме. Ривал Црвеној звезди, која је раније обезбедила место у завшрном дуелу, биће екипа Уба, која је у мајсторици, у Лајковцу, у трилер мечу савладала тим Железничара резултатом 3-2. Код мушкараца, сутра се играју друге утамице полуфинала, у првим су победе забележили Војводина и Црвена звезда, сутра их у реваншима, на својим паркетима, очекују тимови Партизана и суботичког Спартака.

Српски тенисер Миомир Кецмановић надиграо је Американца Џека Сока са 2:0 (7:6/7:3/, 6:4) и пласирао се у друго коло Мастерс турнира у Мајамију. За пласман у треће коло Кецмановић ће се борити са Феликсом Оже-Алијасимом који је седми носилац на турниру. Ласло Ђере поражен од Артура Финдеркнеха са 2:6, 6:7 (6:8) у првом колу турнира Мастерса у Мајамију. Ђере је у финишу меча успео да пружи равноправан отпор противнику и имао чак осам брејк лопти за шансу да меч уведе у трећи сет, али у томе није успео и остао је без пласмана у друго коло.

Никола Јокић наставио је серију одличних игара, али то није било довољно да Денвер заустави Финикс, који је са 140:130 славио на гостујућем терену. Тренутно најбољи и водећи тим лиге до победе је предводио Девин Букер који је меч завршио са чак 49 постигнутих поена. О овим и другим вестима из домаћег и међународног спорта бићете информисани у емисији коју припрема Спортска редакција Радио Београда 1. На нашем програму данас- оно о чему ћете сутра моћи да читате у новинама.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару