Читај ми!

Само Слога спорт спашава

Фудбалерке Слоге из Земуна истински су хит женског фудбалског шампионата. Већ четири утакмице узастопно побеђују, од чега су у посдње две савладале фаворизоване екипе Црвене звезде и Машинца. Пре тога жртве су им биле и колегинице из редова новосадске Војводине и Б тима Црвене звезде. Већ сутра Слога има нови тежак меч, гостују неприкосновеном Спартаку и, како кажу наше данашње гошће, не помишљају да бодове одмах из аутобуса препусте лидеркама на табели. Напротив, дама са насловне стране најаве ове емисије, капитенка Слоге Емилија Живковић најављује јак отпор Суботичанкама, сагласна с тим је и Александра Златановић, која је после дугог боравка у Машинцу, озбиљно појачала редове Земунки.

Почела је нова сезона Спортских игара младих, о томе ћемо разговарати са Далиборком Делибашић, али полако најављујемо и `Спортнетову` олимпијаду која се одржава у Ваљеву током јуна. Заступљено је 6 спортова у обе конкуренције, као и интернационални korfball турнир, који ће окупити 6 репрезентација. Олимпијада ће трајати 20 дана. О томе ће нам говорити Јована Алексић, координатор `Спортнета`, иначе бивша рукометашица и актуелни члан управе РК и ЖРК Владичин Хан

Браћа близанци Радиша и Ратко Теофиловић, чији су гласови прави мелем и пазник за уши, исписују нове странице у својој заједничкој каријери. После онога што у урадили у Србији,а стекли су изузетн респект и реноме, као да је и регион утврдио да се ради о врхунским уметницима, па стижу признања са свих страна. Албум „Елемент", кога је објавила `Croatia Records`, тренутно је на петом месту најпродаванијих албума у Хрватској. Браћа Теофиловић нови албум су представили у загребачком клубу `Мочвара` 24. фебруара 2022, а између 7. и 10. јула, одржаће два концерта и у Немачкој, у Рудолштату, у Тирингији. Ратко Теофиловић објашњава како је дошло до сарадње са том дискографском кућом: `Пре седам- осам година директор Желимир Бабогредац, после нашег концерта с гитаристом Мирославом Тадићем, рекао нам је било шта што објавимо- он је врло заинтересован да буде један од издавача неког новог издања.Ми смо до сада углавном били самоиздавачи,ш[то никада није лако, и био нам је потребан, и због платформи и због самог процеса дистрибуције, и рекламе, неки озбиљан издавач и могу да кажем да смо изабрали правог издавача и нисмо се покајали како ово сада напредује." А шта каже Радиша, други брат- сазнаћемо током овог поподнева.Емисија `Време спорта и разоноде` једина је која је успела да раздвоји близанце, па макар и на кратко !

Током емисије пратићемо кретање резултата на утакмицама веажнијх европских фудбалских лига, а као и обично - ту су и актуелности из света културе, јавног и уметничког живота. Матија Бећковић и Милосав Тешић добитници су великог признања посвећеног ванвременском Његошу. Признања ће бити свечано уручена 12. маја у Никшићу. Замолили смо академика Бећковића, једног од највећих умова данашњице, за коментар поводом признања "Изви искра Нјегошева", за целокупно дело. У Народној скупштини Републике Србије представљен је програм 19. Београдског фестивала игре који ће се од 16. марта до 12. априла одржати у неколико градова у Србији. Оснивач и директорка фестивала Аја Јунг. БИТЕФ Театар је свој дан обележио премијером плесне представе по концепту и у режији Исидоре Станишић, под називом „Голи". О овом пројекту прича нам Јелена Кајго.

У Великој сали Југословенске кинотеке представљена је могографија о Неди Арнерић- `Чаробна меланхолија`, ауторке Аните Панић, у издању Филмског центра Србије. После светске премијере у Павиљону Републике Србије на светској изложби `Expo 2020 Dubai , Meta Human-a`, праисторијски MetaHuman-а човек, који је живео пре 10.000 година у Лепенском виру, наредних месец дана може да се види у Народном музеју у Београду. Шетње „Културна баштина Топчидера", које већ годинама организује Музеј афричке уметности, одржавају се последње суботе у месецу и откривају скривене кутке Топчидерског брда, приватне и јавне просторе које баштине разнолико наслеђе - историјско, културно, уметничко, природно, колекционарско.... У петак, 18. марта у Салону крај Порте у Вршцу, удружење `Тачка сусретања` приређује промоцију првог романа младог аутора из овог банатског града Луке Јерковића -`Два света`. Џез и соул певачица Бети Ђорђевић добитница је награде за животно дело коју `Нишвил` џез фестивал традиционално додељује најистакнутијим српским музичарима. Организатори `Нишвила` наводе да је њену каријеру обележило и то што је одбијала да, зарад популарности, снима песме сумњивог уметничког квалитета и да се приклони трендовима.

Издавачка кућа `Креативни центар` објавила је недавно две књиге - `10 десетоминутних прича` и `10 десетоминучних прича о животињама`, са идејом да код деце од најранијег узраста развија љубав према читању, као и да подстакне заједничко читање деце и родитеља. У Салону Народног музеја Зрењанин у понедељак, 14. марта , са почетком у 19 часова биће одржан концерт ученика соло певања и камерних ансамбала зрењанинске Музичке школе "Јосиф Маринковић". У галерији `Атријум`, Библиотеке Београда, отворена је изложба у поводу 30 година од одласка великог писца Борислава Пекића. Изложбе слика и инсталација Душана Б Марковића отворена је у четвртак, у `Галерији 73` на Бановом брду. `Трећи шапат`, ауторска изложба историчарке уметности Марије Бајић и уметничке групе `Искорак`, представиће се публици до 22. марта у изложбеном салону Културног центра Зрењанина. Вече најлепших оперских арија пред нама је 18. марта у Дому војске Србије. Једна од учесница је и Наташа Рашић, мецосопран . 

Витез кулинарства Милијан Стојанић опет има спреман предлог јеловника за недељни ручак. Ту је и музика, замишљена као шлаг од старих добрих шлагера, у комбинацији са најактуелнијим хитовима домаће и светске продукције. У реализацији емисије учествују и Миша Миланов, Катарина Епштајн, Бранислав Јерковић и Весна Гемовић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару