Читај ми!

Бошкан брани титулу

Даме су јуче играле прве утакмице четвртфинале плеј офа у одбојци и као ретко кад, домаћини нису изгубили ниједан једини сет у овим дуелима. Супериорни су били Црвена звезда, Уб, Железничар из Лајковца и Јединство из Старе Пазове. Данас с плеј-офом крећу и одбојкаши, Војводина одбрану титуле почиње утакмицом са финалистом Купа, екипом Младог радника. У осталим мечевима, Црвена звезда дочекује Спартак из Љига, крагујевачки Раднички тим суботичког Спартака, док у дворани Мастер играју Партизан и краљевачка Рибница. О овим дуелима, као и о амбицијама свог клуба, који ће настојати да одбрани титулу шампиона Србије, прича нам Слободан Бошкан, шеф струке новосадске Војводине.

Фудбалско пролеће српских представника у Европи није баш почело како смо замишљали. И Црвена звезда и Партизан реванше сусрете са Глазгов Ренџерсом, односно Фејнордом, дочекаће са три гола минуса. Звезда је, поред шкотских играча, имала грдне проблеме и са арбитрима, док је Партизан, после сјајног почетка, меч на свом стадиону са Холанђанима завршио катастрофално, са пет голова у мрежи. Реванш сусрети на програму су већ наредног четвртка, шансе наших клубова сада се већ своде на научну фантастику. 

Кошаркаши Црвене звезде зато су синоћ савладали екипу Макабија, били су бољи од Израелаца и савладали их резултатом 84-77, па се Звезда тренутно налази на седмом месту табеле елитног такмичења. Кошаркашице данас започињу завршни турнир Купа Србије, односно Купа Милана Циге Васојевића, како званично гласи назив овог такмичења. Од 16 часова играју Краљево и Црвена звезда, а од 18 и 30 Арт Баскет и Војводина. Мечеви се играју у Нишу, који је поново домаћин једног битног спортског догађаја. 

Вишеструки шампион Прве лиге Србије, боћарски клуб Нови Београд сутра и прексутра је домаћин квалификационог турнира за Куп европских шампиона. Млада рвачица Србије Ана Фабиан данас се бори за златну медаљу на првенству Европе за млађе сениоре до 23 године, њена ривалка је Азербејџанка Зала Алијева. Данас почиње и Отворено првенство Србије у пливању, на базену СЦ `Нови Београд`. Игра се и уводна утакмица 25. кола Прве лиге Србије, од 14 часова на Новом Београду састају се ИМТ и Рад. Новост из ове дивизије је да екипа Будућности из Добановаца има новог тренера, то је наш интернационалац Бранко Смиљанић, који се после дугогодишњег рада у белом свету, враћа српском фудбалу,а његов први асистнет је такође познато име у фудбалском свету, Душан Кљајић. 

Актуелности из домаћег и међународног спорта, укључујући и извештај са конференције за медије у сусрет светском дворанском атлетском првенству у Београду, можете пратити у овом `Спортском журналу`. Слушајте данас оно о чему ћете сутра читати у новинама.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.
 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару