Читај ми!

Новак је понос Србије

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић био је гост Александра Вучића, који га је дочекао у згради Генералног секретаријата председника Републике Србије на Андрићевом венцу. "Хвала што сте увек уз наш народ и грађане ове земље. Хвала што сте прославили нашу земљу, никада нисам видео оволико новинара у свом животу, а десет година сам на различитим функцијама и то говори колика сте звезда и шта представљате грађанима Србије. Хвала што сте свуда часно и храбро представљали Србију и што ћете увек то да чините', рекао је, поред осталог, Вучић. Новак је замолио представнике седме силе за још мало стрпљења, обећавши да ће се о свему преживљеном и периоду који га очекује у каријери изјаснити за седам до десет дана. Председник Србије је нагласио да ће наша земља дати све од себе да кроз одређени број година имамо адекватне Новакове наследнике, за то су потребна улагања у тенис, очеигледно врло популаран спорт на овим просторима.

Кошаркаши Црвене звезде  дочекују екипу Монака у мечу 25. кола Евролиге.`Црвено-бели` ће тако одиграти други меч елитног такмичења у размаку од три дана. Звезда у последњих пет мечева има само једну победу. и то над Олимпијакосом, па ће против Монака желети да поправи тај учинак. С друге стране, тим из Монака је једно од пријатнијих изненађења ове сезоне, пошто су на 23 одиграна меча уписали 11 победа и 12 пораза, заузимају девето место на табели. Монако са клупе предводи Саша Обрадовић, некадашњи играч и тренер Црвене звезде, који се није баш на најбољи начин прошле сезоне растао са црвено-белима. У последња три међусобна сусрета, Монако је савладао Звезду два пута. Последњи пут било је то у октобру прошле године, када је српски тим поражен са 70:62. Меч Црвене звезде и Монака игра се од 19 часова у дворани "Александар Николић".

Одбојкашице Уба,  првакиње Србије у конкуренцији одбојкашица, изгубиле су у 5. колу Е групе Лиге шампиона  од италијанског Конељана, актуелног победника Лиге шампиона и вицешампиона Светског клупског првенства, који са клупе предводи Данијеле Сантарели, први тренер женске сениорске репрезентације Србије. Италијанке су у Хали спортова у Убу славиле резултатом  3:0. Ћућемо новог селектора, као и шефа струке у ЖОК УБ Маријану Боричић, односно играчице клуба са Тамнаве Љиљану Ранковић и Љубицу Кецман.

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца оствариле се важну победу у првој утакмици четвртфинала Купа изазивача. Савладале су у Румунију домаћу Меџидију резултатом 3:1, вечерас је на реду реванш меч у дворани СКЦ "Обреновац"  од 19 часова. Искусни средњи блокер енергетичарки Јелена Станимировић жали што су изгубиле и тај један сет, али најављује квалитетну партију својих клупских другарица и у реваншу. Победник четвртфинала играће у полуфиналу овог такмичења са бољим из дуела Панатинаикос Атина - Тенерифе .  

Само вакцинисани фудбалери ће моћи да играју европске утакмице, открио је генерални директор ФК Партизан Милош Вазура. "Добили смо смернице од УЕФА на онлајн састанку да ће пи-си-ар тестови, односно медицинско изузеће, важити још само у првом двомечу друге фазе такмичења у Лиги конференција и да после тога они који не буду вакцинисани неће моћи да играју утакмице у еврокуповима", рекао је Вазура за Телеграф. Играчима Партизана су већ пренете одлуке из седишта УЕФА у Ниону. И Црвена звезда је добила јасне смернице у том смислу, па свакако оба клуба и њихови играчи морају озбиљно да поведу рачуна о свему томе, наравно под условом да се пласирају у наредно коло европских такмичења.

Иначе, Црвена звезда је данас, на припремама у Анталији, играла само 23 минута утакмице са аустријским Алтахом, сусрет је прекинут због великог невремена. Да подсетимо, у Турској се налази комплетна наша елитна дивизија и скоро пола Прве лиге, данас за нашу емисију говори Владимир Матијашевић, спортски директор Чукаричког.

Зимске олимпијске игре у Пекингу, 24. по реду, сутра ће бити свечано отворене, а српски скијаш Марко Вукићевић, који ће носити заставу Србије на церемонији, одрадио је и први званични тренинг, он је тако тестирао стазу. "Стаза је прилично захтевна, права олимпијска. Много је тежа него на прошлим Играма, захтевнија, стрмија. Некако има више теренских промена и скокова. Хтео сам да мало упознам ту стазу, ово ми је, као и другима, био први спуст на овој стази у условима који ће владати на трци. Наредних дана ћу пробати да додајем брзину и да доведем себе у ситуацију да на трци се од старта 'гурнем' максимално и да покажем све што могу у тренутку када је то најважније", изјавио је Вукићевић за сајт ОКС, истакавши да је организација ЗОИ на изузетно високом нивоу. 

И друге информације из домаћег и међународног спорта очекују вас у редовној дневној информативној емисији Радио Београда 1. У реализацији емисије учествују и Аца Костић, Весна Гемовић и Слободан Малетић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару