Читај ми!

Звезда чека `манекене`

Кошаркаши Црвене звезде од 19 сати у Хали "Александар Николић" дочекују италијански Армани у 24. колу Евролиге.`Црвено-бели` започињу узбудљиву седмицу у најјачем европском такмичењу, а гости у Београду биће јој "манекени" из Милана. Српски и регионални шампион налази се на 14. месту на табели са осам победа и 12 пораза, док је италијански представник трећи са скором 14-6. Екипа Црвене звезде већ у четвртак игра други меч у Београду, у истом термину , а ривал ће јој бити екипа Монака.

Градоначелник Зоран Радојичић рекао је данас да је Београд заинтересован да преузме организацију овогодишњег завршног турнира кошаркашке Евролиге од Берлина. Престоница Србије жели да преузме организацију Фајнал-фора Евролиге од Берлина, где због оштрих противепидемијских мера не би било могуће присуство публике. Београд је 2018. године већ био организатор завршнице турнира Евролиге. Радојичић је обишао и радове у "Штарк арени", у којој ће од 18. до 20. марта бити одржано Светско првенство у атлетици, рекавши да ће то такмичење бити велика промоција за Београд и Србију.

Ватерполисти Радничког и Црвене звезде у уторак од 19 сати у Крагујевцу играју заостали меч првог кола доигравања за пласман од 1. до 6. места Суперлиге Србије. Ови ривали састајали су се три пута у досадашњем току сезоне, на три различита фронта и сва три пута су Крагујевчани били успешнији, два пута на Звездином базену, у Суперлиги (10:8) и полуфиналу Купа (9:8) и једном у Регионалној лиги у Сплиту (13:8). `Црвено-бели` су недавно извршили промену на клупи, па је тренера Александра Филиповића заменио црногорски стручњак Мирко Вичевић. Чућемо њега, као и његовог колегу с клупе Радничког Уроша Стевановића, док ће о овој утакмици из неутралног угла говори шеф струке Партизана Милош Королија.

Оливера Јевтић је симбол упорности и симбол успеха у атлетском спорту. Први пут је била на припремама у Кенији 2006. године, сутра поново креће у Африку, са два огромна кофера, на надморску висину од 2200 метара, да наредних шест месеци буде и ради тамо, по плану тренера Славка Кузмановића, све то захваљујући разумевању Српског атлетског савеза. Одабрала је камп Стејџис ранинг, у месту Капсабет, где је и светски рекордер у маратону Елијуд Кипчоге, по многима најбољи маратонац света досада. Радује се стази за коју су јој рекли да је најбоља, без грешке. И још нам је доста тога причала Оливера, пред сутрашњи лет за Африку, о другој вакцини коју је примила и другим стварима из редовног, свакодневног живота. 

Познати су први полуфиналисти Европског првенства у футсалу. Португалија је са 3-2 савладала Финску, у борби за финале играће са бољим из дуела Шпанија- Словачка. У полуфиналу ће играти и Украјина, која је савладала Казахстан резултатом 3-1, и то са бољим из меча Русија-Грузија. Расплет на првенству Старог континента коментарише тренер актуелног футсал шампиона Србије, екипе ФОН-а, Милош Алиловић. 

У понедељак је изненада, у Сремској Митровици, преминуо Зоран Панић, дугогодишњи продуцент Радио Београда 1. Дуга је листа емисија које је продуцентски обојио Зоран Панић, оставивши неизбрисив траг у богатој професионалној каријери. Не мање значајно, одликовао се и изузетним људским врлинама, шармирајући увек додатно своје колеге, али и учеснике емисија на којима је радио,укључујући и ову. Зато је вест о његовој смрти на трен утишала колектив Радио Београда. Све је стало, осим програма. Реглери су се подизали, гласови говорили, вести се читале, и нека музика је ишла, али осећала се на сваком кораку туга, која се могла готово опипати. Тако се дешава само када оду заиста добри, честити и квалитетни људи. Зоран Панић, вишедеценијски продуцент Радио Београда, на свој последњи пут одлази у среду, 2. фебруара на гробљу Баруновац у Руми.

Вести из домаћег и међународног спорта и данас на програму Радио Београда 1, у нашем свакодневном `Спортском журналу`. У реализацији учествују и Дарко Милосављевић, Бранислав Јерковић и Милан Биговић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару