Читај ми!

Бакља у изолацији

Церемонија паљења и кретање бакље са олимпијским пламеном за Зимске олимпијске игре у Пекингу биће без учешћа јавности, услед забринутости због ширења омикрон соја корона вируса, саопштили су организатори. Олимпијски пламен ће бити изложен само у затвореним просторима који се сматрају "безбедним и контролисаним", према наводима кинеских званичника који су говорили на конференцији за медије. Председник Генералне скупштине Уједињених нација Абдула Шахид  апеловао је на 193 земље чланице УН да предузму "конкретне акције" за промовисање мира током Зимских олимпијских игара које ће бити одржане следећег месеца у Пекингу. Шахид је позвао све зараћене стране у сукобима широм света "да храбро пристану на истински међусобни прекид ватре" током олимпијског примирја. Квалификациони период за Зимске олимпијске игре завршен је у понедељак, 17. јануара, после чега су надлежне међународне спортске федерације објавиле листе квалификованих спортиста и додељених квота по земљама. Такмичари у алпском скијању Невена Игњатовић и Марко Вукићевић представљаће Србију на Зимским олимпијским играма у Пекингу.

Српски тенисер Миомир Кецмановић надиграо је Лоренца Сонега са 3:1 (6:4, 6:7, 6:2, 7:5) у трећем колу `Аустралијан опена` и пласирао се у осмину финала. У борби за четвртфинале, Кецмановић ће се сусрести са Гаелом Монфисом. Какав успех за српског тенисера који је већ био `виђен` за испадање у првом колу да је играо Новак Ђоковић, а сада је постигао највећи успех у каријери на гренд слемовима! Браво за Миомира! У осталим мечевима, трећи носилац на турниру Александар Зверев савладао је Радуа Албота из Молдавије са 3:0  и пласирао се у осмину финала `Аустралијан опена`. Пласман је изборио и седми носилац Матео Беретини, који је после четири сата и десет минута борбе надиграо Карлоса Алкараза са 3-2.

Кошаркаши Црвене звезде играју са Асвелом у 21. колу Евролиге. После великих проблема и неколико одложених утакмица због тога што су играчи, њих десетак, тренер Дејан Радоњић и чланови стручног штаба били заражени котонавирусом, `црвено-бели` се враћају на паркет на гостујућем терену. Ово ће бити шести меч два клуба у Евролиги, црвено-бели имају три победе и два пораза, а последњи меч одигран је 11.11. 2021. године и екипа Црвене звезде је славила са 73:67. Утакмица између Асвела и Црвене звезде у Лиону почиње у 21 час. 

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић одликован је орденом Николе Тесле, саопштено је из Теслине научне фондације из САД, коју чине амерички Срби, Американци и обожаваоци српског научника из читавог света. У образложењу које је потписао Никола Лончар, председник ТНФ из Филаделфије, наводи се да је "Никола Тесла целом свету донео будућност, а Новак Ђоковић је створио будућност тениса и модерног спорта". У образложењу још стоји- "Новак Ђоковић је нови Никола Тесла и нови српски геније. Својим делима уздигао је светску јавност, а нас Србе учинио поносним. Ми му се овим орденом захваљујемо и дајемо пуну подршку у његовом спортском, хуманитарним и патриотском раду".

У Суботици се сутра одржава врло интересантан турнир у хокеју на леду, уз учешће малишана од 6 година до сениорских екипа, уз госте из Сарајева и уз истинску пропаганду овог спорта. Учешће ће узети и женска хокејашка репрезентација Србије, која се тако припрема за учешће на Светском првенству које се у марту месецу одржава у Београду. Наше најбоље хокејашице појавиће се под именом `Serbia Girls`, под којим су прошлог викенда играле и са девојкама из љубљанске Олимпије. Овај догађај у `Спортском журналу` најављује селектор српских хокејашица Урош Брестовац.

О овим и другим дешавањима из света спорта, домажег и међународног, можете слушати од 15 часова и 30 минута на програму Радио Београда 1. Слушајте данас оно о ћему ћете сутра моћи да читате у новинама. У ерализацији емисије учествују и Дејан Николић, Милан Биговић и Бранислав Јерковић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару