Читај ми!

Крај за Крајиновића

Српски тенисер Филип Крајиновић поражен је у првом колу Аустралијан опена од Аргентинца Дијега Шварцмана са 3:0, по  сетовима 6:3, 6:4, 7:5. Шварцман је за два сата и 27 минута успео да освоји три сета и прође у наредну фазу такмичења. Руски тенисер Данил Медведев савладао је Швајцарца Хенрија Лаксонена са 3:0 у сетовима. Победе су уписали и Чилић, Рубљов, Баутиста-Агут, Мари...На гренд слему у Мелбурну Нови, неочекивани љубимац српске публике Ник Кирјос у три сета савладао је Британца Бродија. Србија тренутно има двојицу представника Душана Лајовића и Миомир Кецмановића.  Томи Пол из САД наредног такмичарског дана биће ривал Кецмановићу, док ће Лајовић с друге стране мреже имати шпанског играча Карлоса Алкараза.

Ник Крјос се, тако, још једном наругао аустралијским органима због срамоте коју су нанели овом спорту и неразумљивог психичког терора према првом играчу планете. Но добро, тенис ће се играти и даље, може наш Новак и без Аустралијан Опена. па макар то било само ове године. И наши рукометаши ће морати  да се врате кући, једноставно им се од почетка није дало у вези Европског шампионата, да су били хуманији услови у којима живимо- сигурно би од ове генерације могло да се извуче више, али шта је-ту је. Чућемо још један извештај из Сегедина нашег новинара Дејана Николића, рекапитулацију учешћа Србије на првенству Старог континента, са изјавама селектора Ђероне и неколико чланова нашег државног тима.

Кошаркаши Партизана од 20 часова и 45 минута у дворани "Александар Николић" дочекују екипу Хамбурга у мечу 10. кола Еврокупа. Обе екипе желе да наставе са добрим партијама и победничким низом. Партизан је у прошлом колу Еврокупа савладао Тренто, док су пре пар дана у регионалној лиги били бољи од Студентског центра. С друге стране, Хамбург се налази у доброј форми, поготово у Еврокупу, где је везао три победе. Немачка екипа редом је побеђивала Локомотиву, Тренто и Турк Телеком.

На Скупштини ФК Партизан, одржаној у понедељак, Милораду Вучелићу указано је поверење да и у наредних пет година буде на челу клуба. Делегати Скупштине, у складу са изборним процесом, изјашњавали су се о избору свих руководећих органа за наредни петогодишњи мандат.

Нови чланови Скупштине, између осталих, постали су Ивица Краљ, Игор Дуљај, Горан Пандуровић, Дејан Русмир, Ивица Илиев, Вања Радиновић, директор Омладинске школе, Горан Каденић, председник Комисије за ветеране, проф. др Небојша Бојовић, декан Саобраћајног факултета у Београду и Ковиљко Хајдер, председник ФК Телеоптик.

Ватерполисти Србије вечерас од 19 часова дочекују Италију у Шапцу у првом колу Светске лиге. "Из тима који је играо у Токију и Италијани неће имати седам осам играча.Календар је згуснут, тешко је све то да се издржи. Светска лига је и њима и нама почетак припрема за Светско првенство у Фукуоки и касније Европски шампионат у Сплиту", истакао је наш селектор Дејан Савић уочи овог сусрета. Српски боксери тренутно се налазе на зимским припрема од највишег планинског врха Европе Елбруса до Златибора, али и у градовима од Београда, Бање Ковиљаче, Палића до Крагујевца. Познати одбојкашки тренер Душко Николић, после ангажмана на клупи Северне Македоније, преузео је мушку селекцију Босне и Херцеговине. Женска кадетска репрезентација Србије пласирала се на XВ ЕП 2022. у Оломоуцу и Простејову у Чешкој (од 22. до 31. јула), пошто је заузела прво место на турниру Зонске И рунде квалификација , без пораза и са само два изгубљена сета- разговарамо са селекторком Мирјаном Мусулин.

О свему овоме причаћемо у данашњем Спортском журналу Радио Београда 1. У овој емисији слушајте оно о чему ћете сутра моћи да читате на ступцима штампе.

 

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару