Читај ми!

Одлазак, али не заувек

Зоран Терзић, најтрофејнији српски одбојкашки стручњак, није више први тренер женске сениорске репрезентације Србије. Терзићу је истекао уговор са Одбојкашким савезом Србије и обе стране су се споразумно договориле да се сарадња не настави. Терзић је на месту првог тренера женске сениорске репрезентације Србије био од маја 2002. године и пуне две деценије био синоним за женску одбојку и успехе у њој. Терзић је са најбољим одбојкашицама Србије за 20 година освојио исто толико медаља на највећим одбојкашким такмичењима, два пута је проглашен за најбољег тренера у Европи у избору Европске одбојкашке конфедерације, 2018. и 2021.године. Растанак је, кажу упућени, протекао на најбезболнији могући начин, уз жељу да се некада поново укрсте путеви сјајног стручњака, истинског спортсмена и наших репрезентативних селекција.

О одласку Зорана Терзића са клупе нашег државног тима говори његов дугогодишњи сарадник у стручном штабу репрезентације Александар Владисављев, потом вишегодишњи селектор разних јуниорских селекција Србије Јово Цаковић, као и још један познати одбојкашки тренер- Драган Кобиљски. Чућемо и речи Зорана Гајића, челног човека Одбојкашког савеза Србије у вези растанка од тренерског стручњака. Људи из одбојке, махом, кажу да ово за њих није изненађење, имају само лепе речи о Терзићу и његовом раду и надају се достојној замени на месту селектора  женске одбојкашке репрезентације.  

Новак Ђоковић стигао је у Београд, где га је на аеродрому очекивало више стотина новинарских екипа, рачунајући CNN, BBC, националну немачку и аустријску телевизију и многе друге. Најбољи светски тенисер слетео је у Београд авионом из Дубаија,  24 часа пошто је кренуо из Мелбурна. Није давао изјаве, тихо и без помпе напустио је зграду аеродрома Никола Тесла. У међувремену,  Министарство спорта Француске саопштило је да неће бити изузећа од новог закона о вакциналним пропусницама, па би тако најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу могло да буде забрањено да игра на Ролан Гаросу, преноси Ројтерс. "Што се тиче овог гренд слема,одржава се  у мају. Ситуација би се могла променити, надамо се да ће бити повољнија. Видећемо, али јасно је да нема изузетака", наводи Министарство спорта Француске. 

Српски тенисер Миомир Кецмановић на старту `Аустралијан Опена`, у три сета, победио Италијана Салватореа Каруза. Кецмановић је тако на најбољи начин почео први гренд слем и искористио шансу против много слабијег ривала. Никола Милојевић је учешће на турниру завршио у прво колу поразом од Макензија Мекдоналда, било је 1-3. И ласло Ђере је истим резултатом поражен на старту, и то од 14. носиоца Дениса Шаповалова. Душан Лајовић успешно је почео наступ на `Аустралијан опену`, а после победе над Мартоном Фучовичем, резултатом 3-2,  развио је српску заставу са ликом Новака Ђоковића и поруком: Свиђало вам се или не, највећи свих времена. Лајовић је тим чином подржао свог колегу из репрезентације Новака Ђоковића, који је у недељу депортован из Аустралије после пресуде Федералног суда да подржи одлуку министра и укине визу најбољем тенисеру света. Гест који је одушевио целу Србију и добар део спортског света на свим континентима, ова слика је главни хит на већини портала, сајтова и друштвених мрежа широм планете.

Рукометна репрезентација Србија игра одлучујућу утакмицу на Европском првенству у Сегедину и то против једног од највећих фаворита на турниру - селекције Француске. "Орлови" , у најмању руку, неће имати лак задатак,  јер им је неопходна победа да би се пласирали у наредну фазу такмичења, пошто су до сада забележили по један тријумф и пораз. "Орлови" неће имати лак задатак јер им је неопходна победа да би се пласирали у наредну фазу такмичења, пошто су до сада забележили по један тријумф и пораз. У случају пораза изабраници селектора Тонија Ђерона завршавају учешће на Европском шампионату. Дуел Србије и Француске почиње у 20 часова и 30 минута,  уз пренос Првом телевизијском каналу наше куће и на програму Радио Београда 1, уз коментар Дејана Николића.

Ове и друге информације из света домаћег и међународног спорта можете слушати у данашњем `Спортском журналу`, дневној спортско-информативној емисији Радио Београда 1. Слушајте данас оно о чему ћете сутра читати на ступцима штампе. У реализацији емисије учествују и Дарко Милосављевић, Слободан Малетић, Дејан Булајић и Весна Гемовић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 



 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару