Читај ми!

Шоу се наставља

Новаку Ђоковићу по други пут је поништена виза за Аустралију, одлуком министра за имиграције Алекса Хока који је искористио своје дискреционо право. Суђење је почело у петак ујутру по нашем времену пред судијом Ентонијем Келијем када су обе стране имале уводна излагања. Ђоковићеви адвокати спремили су жалбу и она је поднета судији Келију, који је одложио моменталну депортацију из земље до суботе, али је поступак сада пребачен на Савезни суд. У случају да суд одлучи у његову корист, моћи ће да наступа на Аустралијан опену, али у случају да потврди одлуку Федералне владе, Новак ће морати да напусти Аустралију и прети му трогодишња забрана уласка у земљу. Најављено је да ће Новак Ђоковић вечерас у 22.00 бити поново испитан на суду. Подсетимо се последњег извештаја нашег колеге Саше Јанковића у вези догађаја који је, у најмању руку, узбуркао светску јавност, била је то данас тема број 1 у агенцијским и новинским извештајима

Селектор рукометаша Србије Тони Ђерона био је задовољан после прве победе на старту Европског првенства у Сегедину. Ђерона је истакао да су "орлови" коначно могли да се концентришу на рукомет, након тешког периода у којем је коронавирус осакатио екипу. У тим се, после прележаног вируса, враћа Вања Илић, питање је само хоће ли играти од првог минута у другом дуелу нашег државног тима, са селекцијом Хрватске. У првом мечу, подсетимо. Србија је убедљиво била боља од Украјине и савладала је резулатаом 31-23. У извештају нашег новинара Дејана Николића, чућемо изјаве наших репрезентативаца, као и стручни коментар рукометног тренера, тренутно шефа стручног штаба кадетске репрезентације Србије, Александра Брковића.

Футсал репрезентација Србије такође се припрема за Европско првенство, чији је домаћин Холандија. На ту тему данас разговарамо са Милошем Алиловићем, једним од најтрофејнијих домаћих тренера када је овај спорт у питању. Он се недавно вратио на кормило актуелног првака, екипе ФОН-а, коју је с клупе предводио и на турниру Лиге шампиона у далматинском градићу Омишу. По новом доласку, затекао је прилично осуте редове `студената`, али не губи амбиције и веру да ће се његов клуб пласирати у врху превснтвене табеле. Оптимиста је и када је у питању наш државни тим, мишљења је да би наши футсалери лако могли бити хит предстојећег шампионата Старог континента.

У понедељак, 17. јануара, на базену у Кошутњаку почеће  припреме женске ватерполо репрезентације Србије, коју од 17. до 20. фебруара, такође у Београду, очекује квалификациони турнир за пласман на Европско првенство у Сплиту. Селекторка женске ватерполо репрезентације Србије, Драгана Ивковић, са којом данас разговарамо, одредила је списак од 26 играчица које ће заједно радити до 30. јануара, а две и по недеље касније ове играчице очекују мечеви са Грчком, Турском, Белгијом и Швајцарском. Две најбоље екипе из те групе пласираће се на Шампионат Европе, који се игра у Сплиту од 27. августа до 10. септембра.

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић саопштио је списак играча за утакмицу против Италије у првом колу Светске лиге. Србија дочекује Италију у Шапцу 18. јануара у 19 сати, а на тренинг у недељу после подне на базену "Милан Гале Мушкатировић" јавиће се 16 играча. Најбољи српски кошаркаш Никола Јокић одиграо је још једну одличну партију и предводио Денвер до лаганог тријумфа над Портландом. Нагетси су на свом паркету декласирали трејлблејзерсе 140:108 и брзо заборавили пораз од Лос Анђелес клиперса пре две ноћи. Јокић је играо малтене са пола снаге, на паркету је провео мање од пола сата и за то време постигао 20 поена , уз осам скокова, седам асистенција и две блокаде

Ове и друге вести можете послушати данас у редовној спортској информативној емисији Радио Београда 1, у ћијој реализацији учествују и Саша Хајдин и Весна Гемовић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару