Читај ми!

Облак неизвесности

Нити роморе, нити говоре- баш такав је случај са аустралијским властима које и најбољег тенисера планете и светску јавност, као и друге учеснике гренд слем турнира, држе у неизвесности, остваљајући још увек могућност да опет упале црвено светло Новаку Ђоковићу за учешће на `Аустралијан Опену`. Желимо да верујемо да је малтретирању дошао коначно крај, да ће најзад пустити Новака да се посвети спорту којим се тако успешно бави, али званичне изјаве у том смислу још увек нема. Извесно је тек, па тиме баратају и организатори такмичења, да ће, уколико све буде у реду,  Ђоковић бити први носилац великог турнира. Иза српског тенисера, следе Данил Медведев (Русија), Александар Зверев (Немачка), Стефанос Циципас (Грчка), Андреј Рубљов (Русија), а шести носилац је Рафаел Надал (Шпанија)...Званичан жреб за `Аустралијан Опен` је заказан за 13. јануар, у 9 часова по средњоевропском времену. Ако му не ставе вето, не треба сумњати да ће Новак, поред свог својег умећа, показати и мало већу мрву ината, тако препознатљивог за спортисте са наших простора и покушати да број освојених трофеја у Аустралији начини двоцифреним.

Било како било, Новак тренира и чека одлуку власти Аустралије, као и поменути жреб такмичења. Чућемо извештаје Драгана Царана и Саше Јанковића из Аустралије, као и размишљања тениског тренера Горана Бубња, потом Душана Орландића, председника Тениског савеза Србије, као и наших и тамошњих навијача о учешћу Ђоковића. Ексклузивно разговарамо са Игором Колаковићем, који је од јуче нови селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије. Пронашли смо га у Пољској, где ради као тренер Варте Завјерчеа, он ће предводити орлове до Олимпијских игара у Паризу 2024. године. Подсетимо, Колаковић је већ на том месту био од 2006. до 2014. године, претходно је три године био асистент тадашњег селектора Љубе Травице. За 11 година колико је провео у нашој најбољој селекцији, освојио је 12 медаља, од чега као селектор осам. Колаковић се радује повратку у репрезентацију, одговорно прихвата улогу и обећава жесток рад, како би наша селекција остварила запажен резултат на највећој смотри планете. 

Кошаркашки савез Србије данас је прогласио најбоље за годину коју смо испратили, неке од лауреата чућемо у управо у `Спортском журналу`. Рукометна селекција Србије кренула је пут Сегедина, на Европско првенство, у саставу кога је креирала корона, за нашу емисију говоре десно крило Дарко Ђукић и леви бек Петар Ђорђић. Ватерполисти једини, бар за сада, немају проблема са пандемијом, наши представници у елитном такмичењу играју данас и сутра. У Лиги шампиона  од 16 часова и 30 минута Олимпијакос дочекује Раднички, док од 20 часова и 15 минута играју Барсенолета и Нови Београд. Црвена звезда у истом такмичењу сутра гостује француском Марсеју. Чућемо шта уочи вечерашње утакмице каже репрезентативац, један од предводника Новог Београда Душан Мандић.

Иако су кренули пут Лисабона, одбојкаши Војводине неће играти утакмицу Лиге шампиона са Бенфиком, јер су пред полазак, на обавезном PCR тесту, петорица играча добила налаз позитиван. Овај сусрет неће се играти пре 17. фебруара. Такође, кошаркашка утакмица између Жалгириса и Звезде, која је требало да се игра у четвртак у оквиру 21. кола Евролиге, одложена је на захтев црвено-белих због епидемије коронавируса. Сусрет између Жалгириса и Звезде је већ трећа утакмица црвено-белих у Евролиги која је одложена ове године због коронавируса, после дуела са Реалом и Фенербахчеом. Ако рачунамо и утакмицом са екипом Будућности у АБА лиги- четврта. Чак 10 кошаркаша Звезде налази се у ковид протоколу, као и тројица чланова стручног штаба, укључујући првог тренера Дејана Радоњића. Нови термин одигравања овог меча биће накнадно одређен.

Слушајте данас оно о ћему ћете сутра моћи да читате у новинама. У реализацији емисије учествују и Дарко Милосављевић, Милан Биговић и Бранислав Јерковић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару