Читај ми!

Звезда жели трофеј

Последњу емисију `Време спорта и разоноде` у 2021. години започећемо причом о ватерполу, и то оном у коме су главне протагонисткиње даме. За три дана, 28. децембра, од 16 часова и 30 минута, игра се финале Купа Србије, у коме се за драгоцени трофеј боре играчице Црвене звезде и Војводине. Жеља за тријумфом више него очигледна у оба табора, потврдиће нам то и наше гошће у студију- Вања Лазић, голман `црвено-белих` девојака и млада Тара Пејчић, центар београдског тима- њој је тек 16 нежних година, али улази у ред перспективнијих играчица у нашем шампионату. Година која следи пуна је дешавања на клупском и репрезентативном плану, па ћемо имати о чему да причамо са Вањом и Таром у нашем породичном магазину.

На Старој планини одржан је појединачни шампионат у шаху, који је донео доста узбуђења, квалитетне партије и одличну организацију нове руководеће гарнитуре Шаховског савеза Србије. Код мушкараца, без премца је био Велимир Ивић, 19- годишњи велемајстор, тренутно први играч у Србији са ФИДЕ рејтингом. Међу дамама најбоља је била наша данашња гошћа Јована Ерић, која је овим тријумфом поновила успех од пре десет година, када је такође била без шампионка државе. Интересантно, шахом се `инфицирала` још у својој шестој години, захваљујући брату и тати, прошла је доста `километраже` седећи за шаховском таблом, учествовала је на три Олимпијаде и исто толико Европскиг првенстава, освојила на десетине домаћих и међународних турнира и медаља. Древну игру доживљава као уметност, највише је- признаје- волела да прати партије Бобија Фишера и Јудит Полгар. Заједно са Јованом, у наш студио долази и Андрија Јоргић, директор Борбе, али за ову причу још важније - генерални секретар Шаховског савеза Србије, са утисцима везаним за шампионат државе. 

Никола Рађеновић из Новог Сада одлучио се на необичан подухват. Наиме, он је са својим љубимцем, фићом који је произведен давне 1984. године одлучио да се отисне пут Јахорине. Било је то,дакле, оне године када су у Сарајево одржаване 14. Зимске олимпијске игре, када су на цени били и фића и Вучко. Ни снег који је на Јахорини нападао није омео Николу у његовој намери да фићом, у друштву једне Јоване, стигне на прелепу планину. За овај подухват се, иначе, припремао чак шест година. 37- годишњи аутић показао се у пуном сјају, ни трага терета година, а што се тиче реакција- готово да није било никога ко је прошао успут, а да није махао или макар имао искрени осмех на лицу. Фића је, показало се, код нас,  много више чак и од носталгије, симбол једног времена, када се дефинитивно безбрижније и опуштеније живело. Фићу ће данас Никола оставити на паркингу у Хиландарској улици, а он се попети до нашег другог спрата, да нам исприча утиске са овог путешествија, које је - како рече- било најдрагоценије у његовом 24- годишњем животу. 

Током поподнева, два дана уочи званичне промоције, представљамо књигу која ће бити право штиво за оне који држе до фудбалске документације и који воле овај спорт. Интересоваће, наравно, и све оне који се често питају какве су судбине чланова српских селекција које су биле на крову Старог континента, односно планете. Добар део њих, познато је, игра у јаким европским клубовима, али- нажалост-има и играча који су нетрагом нестали или прерано завршили своје каријере. Долази нам Игор Гачић, дугогодишњи новинар и до скора тим менаџер у Фудбалском давезу Србије. Гачић наглашава да је уживао радећи са колегама Небојшом Петровићем и Мирком Врбицом, али и да му је драго што је прво јавно представљање у његовој омиљеној радио емисији- овој 

Као и увек, најавићемо интересантна дешавања из света популарне културе, нашег јавног и уметничког живота, а витез кулинарства Милијан Стојанић обрадоваће нас новим предлогом јеловника за недељни ручак. У реализацији емисије, поред осталих, учествују и Саша Хајдин, Катарина Епштајн и Весна Гемовић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару