Читај ми!

Понос Жандармерије

Мушка карате репрезентација Србије освојила је сребну медаљу на Светском превенству у Дубаију, у конкуренцији такмичара из 105 земаља. Вицешампиони света у борбама екипно постали су Слободан Битевић, Владимир Брезанчић, Стефан Јоксић, Љубиша Марић, Ðорђе Салапура, Ðорђе Тешановић и Богдан Трикош. Уз подсетник да је на истом такмичењу Јована Прековић одбранила титулу најбоље на планети, нема сумње да је то био још један велики тријумф нашег карате спорта. Љубиша Марић ће данас бити наш гост и сумирати утиске из Дубаија, он је иначе члан карате клуба Жандармерија, у коме се- поред такмичарског погона- изузетно води рачуна и о малишанима који тек почињу да се баве спортом, баш код њих могу се научити правим вредностима и значају овог спорта за развој у добре, квалитетне и честите људе, потврдиће нам то и председник КК Жандармерија Игор Крстин

Још с поносом у нашој редакцији на зиду чувамо диплому за подршку приликом оснивања и првих корака женског фудбалског клуба Рад и сваки успех ових девојака увек нас искрено обрадује. `Грађевинарке` су пре неколико дана, не први пут, освојиле Куп Србије на територији Београда, савладавши у финалном дуелу екипу Хероја из Јајинаца, са којом се боре и за челну позицију у свом рангу такмичења , уз оправдане жеље да се догодине заједно нађу у рангу више. Радост због освојеног пехара са нама ће овог поподнева поделити капитен Сузана Танасковић и њена клупска другарица са Бањице Сања Вукобратовић

Говорићемо о актуелним дешавањима из света спорта- од нових европских издања Црвене звезде и Партизана, преко репрезентативних акција кошаркаша и рукометашица, до приче о трофејном возачу у категорији формуле 4 Филипу Јенићу, који је пре неколико дана бриљирао на трци у Барцелони. На Бањици је јуче комплетиран и званично отворен комплекс који ће атлетичарима омогућити да на једном месту тренирају током целе године, без обзира на временске услове. Део поподнева с нама ће провести и Данијела Квас, наставница која је пред камерама одржала први онлајн час малишанима широм Србије. После безмало две године пандемије, чућемо Данијелнине утиске и сазнати у ком смеру иде васпитавање младих, које од 20. децембра очекује зимски распуст, дотле ће своје знање стицати искључиво у школским клупама. Данијела ће нам представити и своје, друго по реду књижевно дело које је побудило пажњу јавности, макар је још у фази промоције- то је њена `Рецитанка`, која је прексиноћ представљена и у Библиотеци града Београда.

Бавимо се, као и обично, и бројним другим дешавањима из света спорта, културе, јавног и уметничког живота, света који нас окружује. `Пожаревац у срцу уметника`- назив је изложбе отворене прексиноћ у Галерији савремене уметности у овом граду. Изложба фотографија `Кохезија` отворена је јуче у излагачком простору иницијативе `Kwart Bw`, на другом спрату тржног центра `Галерија`. Француско-српски филмски сусрети одржавају се по шести пут, и то у београдској `Комбанк дворани`. Почиње божићни пост- шта јести, како се понашати за то време, чућемо од нутриционисткиње Верославе Станковић. `Генерални ремонт организма` је јединствени приручник који нас води кроз свет природне медицине, саветује како да чувамо здравље, а у случају болести- пронађемо пут до оздрављења. Аутор књиге Милован Милошевић, који је звање доктора стекао у 79. години живота, на свом примеру нас учи како да здравље узмемо у своје руке, очистимо наш организам и на тај начин подстакнемо ревитализацију и регенерацију оболелих органа и делова тела. Промоцију је Милошевић одржао у Београду, Ужицу и Бајној Башти, у чијој близини је и његов родни Дуб, неизоставна база за прочишћење мисли и организма.

После две године од неиграња, на репертоар Опере и Театра `Мадленијанум` враћа се урнебесна комедија `Коферче`, савременог руског писца Јурија Пољакова. У Великој Плани у току су 43. `Масукини позоришни дани`, док се у Салону Народног музеја у Зрењанину вечерас одржава концерт вокалне групе `Либеро` из Лесковца. Кад смо већ код града на Ветерници, из штампе су изашле две студије новинара Данила Коцића- `Лесковачки писци и њихово доба`, односно `Говор Лесковца и југа Србије међу дијалектима српског језика`. У петак, 3. децембра на сцени `Раша Плаовић` Народног позоришта у Београду биће изведена монодрама `Ненаписана писма`, у продукцији Градског позоришта Чачак, чији је главни актер глумица Вања Милачић.

У музичком делу емисије чућемо новитете из каријере младе регионалне звезде Мие Димшић, као и најаву вечерашњег концерта групе ` E Play`, уз `гарнирунг` у виду њиховог новог сингла, рађеног са Бајагом- `Хотел Југославија`. Нова премијера у `Звездара Театру` заказана је за 4. децембар, у питању је комад Ђорђа Милосављевића `Спортско срце`. У центру Београда, у Доситејевој 11, отворена је нова уметничка галерија `Сањај`. Књижни фонд Библиотеке Центар за културу Кладово богатији је за неколико стотина наслова. Шездесет година изложбе фотографија `Златно око` обележено је у уторак у Музеју Војводине. У Студентском културном центру у току је изложба радова сликарке Лидије Живковић, родом из Сарајева - која за мотиве најчешће има рибе воду и злато- и Дарка Кузмановића, дипломираног вајара, који се у срцу Београда представља својим скулптурама.

Идемо у сусрет дуго очекиваној премијери филма Душана Ковачевића `Није тешко бити човек`, чућемо и Микија Крстовића који је добио значајну годишњу награду колега за најбоље `тумачење` на свим позорницама. сазнаћемо и у каквом расположењу је почео још један Фестивал ауторског филма. Неколико новитета очекује нас у музичком делу емисије, заједно са шлагом од старих добрих шлагера, а за прави рецепт, стандардно, побринуће се витез кулинарства Милијан Стојанић. У реализацији емисије учествују Иван Петровић, Катарина Епштајн, Ања Јелић, Весна Гемовић и Ђорђе Радосављевић.


Уредник и водитељ је Жељко Стефановић 

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару