Читај ми!

Теодора у Партизану

Једна од гошћи овог издања породичног магазина Радио Београда 1 је ватерполисткиња Теодора Рудић, која од ове сезоне носи на себи и костим и капицу са ознакама Партизана. Црно-бели тим практично чине девојке које су лане играле за Палилулу, за титулу ће се борити са играчицама Војводине и Црвене звезде, ту је и Таш са којим Партизан игра првенствени меч сутра увече. То је практично Теодорин повратак међу `црно-беле` девојке, како каже- Партизан јој је увек био и остао у срцу и даће све се и он нађе у најужој конкуренцији за трофеј, ма како се то тешко у овом часу чинило.

Рагбисти Црвене звезде пети пут за редом освојили су титулу шампиона Србије у рагбију 13. У великом финалу Супер лиге Србије црвено-бели су савладали вечитог ривала, екипу Партизана, резултатом 30:18. То је укупуно шеста титула националног првака за Звезду у историји клуба, а занимљиво је да је пре финала одиграно пет вечитих дербија, Партизану је припало пет, Звзеди само један, али довољно да врати самопоуздање, да победи када је најважније и да донесе још један драгоцен трофеј у клупске просторије. Под вођством НРЛ звезде Едија Петиборна с клупе, Звездини играчи су били убедљиви у броби за титулу. Своје утиске о том мечу и целој сезони изнеће данас капитен Црвене звезде Милош Зоговић, коме је све ишло од руке у дуелу с Партизаном. И не само то- он је у полуфиналу Балканске Супер Лиге, у дуелу са Локомотивом из Софије, поставио нови индивидуални рекорд у броју највише постигнутих поена на једној утакмици, у Балкан Супер лиги и свим такмичењима под окриљем Рагби 13 федерације Србије.

Мушка шаховска репрезентација Србије наставља са одличним играма на 23. екипном првенству Европе. У седмом колу екипа селектора Миодрага Перуновића савладала је репрезентацију Мађарске са 2,5:1,5, а могло је бити и убедљивије. Српске шахисткиње су још једном одиграле борбено, али то није било довољно за тријумф над Јерменкама. Резултат 2:2 и седми освојени бод, оставио је обе селекције на средини табеле. Из Словеније, из бање Чатеж, где се одржава шампионат, јавља нам се генерални секретар Шаховског савеза Србије Андрија Јоргић. У гостима нам је и Тања Ковач, која представља нешто ново - шаховски клуб Црвена звезда покренуо је Бизнис лигу у циљу популаризације шаха међу привредницима и појединцима који би своје стратешке и тактичке замисли радо применили и на табли са 64 поља. Подсећања ради, шаховски клуб Црвена звезда основан је 1945. године и у њему су играла наша највећа имена ове древне игре - Љубомир Љубојевић, Светозар Глигорић, Вера Недељковић, Бора Ивковић и многи други. Шахисти Звезде освојили су 14 медаља на шаховским олимпијадама, а постигли су и велике успехе на европским првенствима и разним међународним такмичењима 

`Sanya D Rio` бенд одлучио је да се против пандемије бори- музиком. Сања и Муки, заједно са другарима из састава, свирали су колико год су могли у ова сложена времена, нудећи публици и организаторима две верзије свог наступа- рок и акустичну, заиста се не зна која боље звучи.

Видећемо за коју варијанту су се одлучили када је у питању концерт у Дому културе Студентски град, заказан за 26. новембар, али сигурно је да ће уживати сви они који то вече проведу са њима. Доћи ће и данас у нашу емисију, да најавимо концерт и поделимо неколико улазница нашим слушаоцима, чак су направили и пригодну најаву за то, са задовољством је објављујемо.

Одбојкашице ТЕНТ из Обреновца пласирале су се у осмину финала Купа изазивача 2022, пошто су у двомечу, у шеснаестини финала елиминисале хрватску Марину из Каштела. ТЕНТ ће у наставку такмичења играти са бољим из дуела швајцарске екипе Шезо и чешког Шелми Брна, мечеви осмине финала играће се 8. и 15. децембра. Сутра ћемо сазнати и с ким ће ТЕНТ играти у полуфиналу Купа Србије, сем девојака из Обреновца-у конкуренцији су још и Црвена звезде, Уб и железничар из Лајковца. Разговарамо данас са једном од искуснијих играчица ТЕНТ-а Јеленом Станимировић, рођеном Врањанком, са доста играчког стажа у земљи и иностранству, о свему што на домаћој и међународној сцени очекује њу и њене клупске другарице.

Колико ли смо само драгих људи из свих области живота испратили у последње две године кроз ове емисије...Оне који су радо долазили у наше емисије, јер су увек били добродошли. Оне који су увек долазили 15 минута пре заказаног термина, јер им је тако налагао урођени професионализам. Оне који су, упркос сопственим успесима, поштовали и друге, јер без два смера нема ничега на свету- пријатељства, љубави, добрих пословних односа...Мерима Нјегомир је још једна дивна особа од које, нажалост, морамо данас медијски да се опростимо, приватно ћемо је памтити дуго, баш као и њене песме, за незаборав. Стигла је јутрос та тужна вест, које смо се плашили, коју нисмо желели, која је погодила све љубитеље лепе песме и нас који смо имали срећу да Мериму срећемо у нашем Радију, у коме је свакодневно преносила своје богато искуство, знање и музичко образовање неким новим певачким ведетама. Чућемо данас и њен последњи снимак, кога је направила сарађујући са групом Легенде, отпевавши га на сасвим другачији начин од оног на који смо навикли и по коме је деценијама препознајемо.

Као и сваке суботе, говоримо и о актуелностима из света културе, јавног и уметничког живота, овога пута има их баш доста. Најављујемо премијеру представе у ЈДП-у `Загреб, Београд виа Сарајево`, причамо о премијери комада `Пристанак` на сцени Атељеа 212, првом извођењу представе `Власт и сабрана недела` у Народном позоришту, новом филму Срђана Драгојевића `Небеса`. Биће речи и о новој тв серији `Адвокадо`, поставци `Флешденса` у Позоришту на Теразијама, Фестивалу ауторског филма, `Малом Јоакиму`, као и о наградама `Пресс Витез`, које су припале нашим колегиницама Наталији Видић и Гордани Мањенчић, што је донело доста радости свим запосленима у Медијском јавном сервису Србије .

Јубиларни, 25. Фестивал ''Ринг Ринг'' биће одржан у Београду, на три локације, у периоду од 23. новембра до 3. децембра. Секција за текстил и савремено одевање УЛУПУДС представља изложбу `Аксесоар XВ` у београдској галерији `Сингидунум`.Традиционална годишња изложба фото клуба из Зрењанина, као и припреме за камбек `Гитаријаде` обележавају актуелности из града на Бегеју. Изложба руске сликарке Софије Јечине у Културном центру Требиње отворена је синоћ. То је пројекат регионалне сарадње `Галерије 73` са институцијама културе у региону.

Ове године навршава се двадесет година од када је одиграна прва фудбалска утакмица у оквиру пројекта `Мини Макси лиге`, кога су осмислили спортски ентузијасти, визионари и заљубљеници у фудбалски спорт, може се слободно рећи пионири дечјег фудбала у Србији. Овај пројекат Европска кућа фудбала - УЕФА оценила је као један од три најбоља пројекта у Европи. Тим поводом, у градској општини Звездара, на којој је управо пре двадесет година `Мини Макси лига` почела своју мисију, на пригодан начин обележен је овај важан датум дечјег фудбала и спорта уопште, о томе нам говори Владан Шкорић, директор и оснивач `Мини Макси лиге`. Разговарали смо и са Соњом Васић, нашом прослављеном кошаркашицом, која је пре неки дан именована на место спортске директорке у Олимпијском комитету Србије. 

Витез кулинарства Милијан Стојанић и за ову суботу припремио нам је један леп рецепт, поново заснован на даровима природе и уз начин спремања који помаже да све буде без грешке за организам. Лепо, здраво и корисно, то је његова девиза у овом послу који му је донео више стотина међународних и домаћих трофеја, награда, медаља и признања. Надамо се да ће и избор музике бити за медаљу, знате већ- песме из залтних седамдесетих и осамдесетих година прошлог века, са фестивалских позорница, и то у `гарнирунгу` са неким новим хитовима са топ-листа. У реализацији емисије учествују и Катарина Епштајн и Љубинка Добриловић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару