Породична традиција

Ђура се са својом супругом Бранком фино слагао, али око неких појединости никако нису могли да се договоре. Његовој Бранци и њиховом сину, који је недавно стекао звање престоничког кувара, питање очувања породичне традиције једноставно се није могло објаснити. Од старих времена знало се да лети, када дође време за жетву пшенице и брање пасуља, раднику се на тацни носи запечени бурек и пошећерена баклава.

Нема већег задовољства него кад се вратиш са посла, седнеш у хлад, па полако уживаш у храни. Међутим, у овој кући Ђуру више нико није слушао. Бранка и њихов син као да су се удружили против њега. Као да има кћи, а не синчину, јуначину. Јуче су му уместо бурека спремили посну питу са зељем причајући о некаквом холестеролу и високом притиску, као разболеће се. Па како да приђе било којој пољопривредној алатци гладан? Зар треба да ради по цео дан и да размишља о некој воћци којом ће се засладити, уместо да као сваки поштен човек млаким пивом залива баклаве? Како је радио његов деда, тако ће и он!

Аутор текста - Татјана Киждобрански

Глумица - Јадранка Селец

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње