Читај ми!

Џулија Чајлд

Наша гошћа из прошлости, Џулија Чајлд, представљала се публици као сасвим обична жена, која се бави оним што највише воли – кувањем. Научила је Американце да одбаце оброке из конзерве и врате се припремању хране у својој кухињи. А њена кухиња, коју сваке године дође да види око четири милиона посетилаца, од 2002. године налази се на посебном месту Националног музеја америчке историје. Према речима кустоскиње Поле Џонсон:

- Она је за америчку домаћицу отворила нови свет. Охрабривала је људе да пробају свари које су изгледале ван њиховог домашаја, попут француског кулинарства. Њени кувари су истинска ремек-дела, јер су унапред предвидели и детаљно одговорили на сва питања која би просечна куварица могла да постави. Охрабривала је људе да пробају нове рецепте, да у том процесу буду авантуристи и да их не обесхрабрују грешке. Желела је да гледаоцима покаже да ако она то може, могу и они. То је била њена порука коју је слала својим манирима, смислом за хумор и грандиозним духом.

Џулија Чајлд је била прва америчка телевизијска кулинарска звезда, аутор кувара, амбасадор француске кухиње у Америци, почасни докторанд неколико универзитета, носилац ордена Легије части и обавештајац. Данас вам у Госте из прошлости доводимо особу која је сваку ману умела да преведе у врлину, или бар да јој се од срца насмеје. 

Аутор текста - Милица Ђилас

Гости из прошлости Гости из прошлости

Autor:
Стална екипа емисије: драмски уметник Милан Милосављевић, музички уредник Радмила Дујаковић, организатор Милена Борчанин и уредник Мирјана Блажић.

"Гости из прошлости" - мале приче о великим људима и vice versa. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво