Читај ми!

Џулија Чајлд

Наша гошћа из прошлости, Џулија Чајлд, представљала се публици као сасвим обична жена, која се бави оним што највише воли – кувањем. Научила је Американце да одбаце оброке из конзерве и врате се припремању хране у својој кухињи. А њена кухиња, коју сваке године дође да види око четири милиона посетилаца, од 2002. године налази се на посебном месту Националног музеја америчке историје. Према речима кустоскиње Поле Џонсон:

- Она је за америчку домаћицу отворила нови свет. Охрабривала је људе да пробају свари које су изгледале ван њиховог домашаја, попут француског кулинарства. Њени кувари су истинска ремек-дела, јер су унапред предвидели и детаљно одговорили на сва питања која би просечна куварица могла да постави. Охрабривала је људе да пробају нове рецепте, да у том процесу буду авантуристи и да их не обесхрабрују грешке. Желела је да гледаоцима покаже да ако она то може, могу и они. То је била њена порука коју је слала својим манирима, смислом за хумор и грандиозним духом.

Џулија Чајлд је била прва америчка телевизијска кулинарска звезда, аутор кувара, амбасадор француске кухиње у Америци, почасни докторанд неколико универзитета, носилац ордена Легије части и обавештајац. Данас вам у Госте из прошлости доводимо особу која је сваку ману умела да преведе у врлину, или бар да јој се од срца насмеје. 

Аутор текста - Милица Ђилас

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом