Читај ми!

Спортска субота

Дан препун спорта почео нам је лепим информацијама из Токија, где су параолимпијци Србије освојили још две медаље- Драган Ристић је освојио злато, а Здравко Савановић сребро у дисциплини ваздушна пушка 50 метара, класа СХ2. Ристић је, осим злата, `упуцао` и светски рекорд – 252.7 кругова. Данас на терен излазе фудбалери Србије, који играју утакмицу са Луксембургом у квалификацијама за Светско првенство, док одбојкаши Србије настављају одбрану титуле првака Европе у Кракову, у дуелу са домаћином Пољском. Наша земља је, ипак, у еуфорији, после брилијантне спортске представе коју смо гледали синоћ из Штарк Арене, у којој су наше девојке биле боље од одличног ривала, селекције Турске, и заслужено се, још једном, нашле у финалу првенства Старог континента, са жељом да и трећи пут узастопно буду најбоље у Европи. Ту се, дабоме, питају и њихове ривалке, чланице репрезентације Италије, оно што је извесно- имамо девојке за пример и за понос, а вечерас ћемо гледати утакмицу за одбојкашке гурмане, још једну за истинско уживање у овом спорту.

Најавићемо, током емисије, и предстојећу `Трку кроз Србију`, уз помоћ нашег госта Петра Живковића из Бициклистичког савеза Србије. Биће речи и о 58. Љубичевским коњичким играма у Пожаревцу, које су у току, о новом атлетском стадиону у Ћуприји, лепом граду на Морави који очекује и нову дворану, као и о новом животу земунске дворане `Пинки`. Емисија `Време спорта и разоноде` данас се емитује у скраћеном термину, управо због богатог спортског садржаја и преноса ових мечева на Радио Београду 1, али нам неће измаћи и интересантна дешавања из света културе, јавног и уметничког живота. Нова, 161. сезона Српског народног позоришта биће отворена вечерас, премијером представе `Голманов страх од пенала`, нобеловца Петера Хандкеа, у режији Ане Ђорђевић- о тој представи говори нам глумица Сања Ристић-Крајнов. У истом граду, фестивал савремене уметности `Дунавски дијалози` почиње 7. овог месеца, док ће у Београдској филхармонији од 8. до 10. септембра поново бити организовани прелепи концерти за бебе.

Изложбу `Кад је свет стао, оне нису`, Ужичани могу да погледају у свом Градском културном центру. Међународни фестивал камерне музике одржава се у Вршцу од 10. септембра. Међународна ликовна колонија `Гружанска јесен` одржава се од 5. до 12. септембра, у сеоском амбијенту, у дивном Книћу. У Музеју афричке уметности отоворена је изложба у поводу шест деценија од одржавања Прве конференције несврстаних. На међународном салону стрипа у Велесу,у Северној Македонији, Марко Стојановић, професор и стрип аутор, освојио је признање `Златен стрип`, као и награду за уметнички израз. Центар за језик и културу Цинцара Балкана, који се зове `Москопоље`, организује манифестацију `Дани цинцарске књижевности` у Библиотеци града Београда. Изложба `Милена Павловић Барили` отворена је у галерији `Синагога` у Народном музеју Ниш. Највеће хитове класике и Холивуда моћи ће да послушају љубитељи музике вечерас у Новом Саду, сутра на `Коларцу`, на летњем гала концерту кога у емисији најављују сопран Тамара Рађеновић и диригент Предраг Госта.

 

Из музичке понуде емисије, издвајамо нову нумеру групе `Аба`, којом се чувени шведски квартет, после 39 година дискографске апстиненције, вратио на музичку сцену. Неће изостати ни предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару