На 99. рођендану Славка Ђорђевића из Војке

У Удружењу "Amity - снага пријатељства", пре двадесетак дана почео је да ради Дневни боравак за оболеле од деменције. Како је организован рад боравка, ко пружа услуге и који пацијенти могу да остваре услугу? Сазнаћемо више од мр Надежде Сатарић из Удружења "Amity - снага пријатељства", носиоцем овог плиот-пројекта.

У рубрици радио-портрет представићемо Славка Ђорђевића из Војке код Старе Пазове. Пре недељу дана прославио је 99. рођендан. Овај крепки дека блиставе мисли, дане проводи у родној кући, чита новине без наочара и радо се дружи са комшијама и синовима. Верује да ће догодине дочекати стоту годину.  

Детињство и младост дека Славко је провео у сиромашту радећи за минималну надницу. Као припадник партизанских јединица у Другом светском рату учествовао је у ослобађању Београда и Срема.Изродио је три сина, седморо унука и 10 праунучади. Супруга Велинка је била његова велика љубав и подршка. Живот га није мазио, али се радује свакогм новом дану. Недавно је успео је да се отргне и из канџи короне. О широкој сремачкој равници и оцу Славку говориће и син Милош Ђорђевић (72).

Евоцираћемо и сећање на Србина, грофа Саву Владиславића Рагузинског кроз Документарну изложбу у Галерији РТС-а. Био је дипломата цара Петра Првог Великог,  један од оснивача руске обавештајне службе, учесник у преговорима о утврђивању државне границе кинеског и руског царства,  реформисао је српско школство и један од главних јунака опере Антониа Вивалдија.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 10:05.

Насловна страница - Славко Ђорђевић са синовима, унуцума и праунуцима  (Фото/М. Стојадиновић)

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет четири године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару