Читај ми!

Тихо тече Колубара

Овај предивни амбијент наредне сезоне дочекиваће учеснике Линг Лонг Супет лиге Србије у фудбалу. Челни људи ФК Колубара обезбедили су максималне услове за игру својим, али и гостујућим фудбалерима , који ће- сигурни смо- са задовољством играти на прелепом зеленом тепиху новог члана елитне дивизије. Колубара је постигла највећи успех у својој историји, пласманом у Супер лигу после 102 године постојања. У новом друштву с клупе ће их предводити искусни тренер Дејан Ђурђевић, већ на припремама на Златибору могло се видети да ће Колубара бити тврд орах за своје ривале. Појачања су стигла са свих страна и чини се да сви у Лазаревцу једва чекају првенац међу најбољим клубовима Србије, почетак новог шампионата је већ у понедељак. Наш саговорник је директор ФК Колубара Драгиша Урошевић

Женска сениорска репрезентација Србије забележила је и трећу победу над Италијом, у последњој припремној утакмици пред одлазак у Јапан. И трећи пут је савладана јака селекција са Апенина идентичним резултатом 3-2, биле су то заиста одличне пробе пред оно најважније што следи. Женска сениорска репрезентација Србије путује у четвртак, 15. јула у Хофу, где ће боравити до почетка Олимпијских игара. Турнир XXII Олимпијских игара 2020. у конкуиренцији одбојкашица одиграће се од 25. јула до 8. августа у Аријаке арени у Токију.Сениорке Србије играће у А групи са Доминиканском Републиком, Јапаном, Кенијом, Бразилом и Корејом, док ће у Б групи играти Италија, Кина, САД, Русија, Аргентина и Турска. Примач сервиса репрезентације Србије, Јелена Благојевич, иначе чланица пољског клуба Жешуе, учествује у данашњем породичном магазину Радио Београда 1.

Србија ће на Олимпијским играма имаће 85 спортиста, који су изборили пласман постигнутим резултатима или преко квалификационих турнира. XXXII Летње олимпијске игре биће одржане, дакле, у главном граду Јапана, у Токију, од 23. јула до 8. августа. У овом граду Игре се одржава по други пут (први пут 1964), а четврти пут у Јапану (ЗОИ 1972. у Сапору и 1998. у Нагану). На Олимпијским играма у Токију биће одржана такмичења у рекордна тридесет три спорта. Враћају се бејзбол и софтбол, а по први пут ће се одржати такмичења у каратеу, спортском пењању, сурфовању, скејтборду, као и баскет 3×3, али и Medison i freestyle BMX (бициклистичка такмичења). Мешовите мушко-женске категорије су уведене у атлетици, пливању, стоном тенису, стрељаштву, триатлону и џудоу. Селектор пливачке репрезентације Србије Игор Беретић говориће о нашим представницима у Токију и реалним шансама да нешто више остваре на највећој спортској смотри планете.

Имамо још једног врло интересантног госта у студију, то је доктор Андреја Мирицки. Поред своје професије, ретко је успешан и као аутор дечје и православно-филозофске поезије, као и песама намењених- Црвеној звезди. Као млад бавио се кошарком, прошао све селекције од своје 13. до 18. године, у свакој био капитен,али га је хронична повреда колена одвојила од терена. Љубав према Звезди није му могла узети, па ће бити интересантно да чујемо докторове стихове посвећене легендарном финалу у Барију, као и оне о Великом петку и друге које важне ствари у нашим животима приближавају млађим генерацијама.

Осми пут по реду, Савез студената Факултета организационих наука организује SportBizz 2021! Овај јединствени пројекат другачији је по томе што комбинује два, наизглед, потпуна екстрема - спортски и едукативни. Циљ пројекта јесте да учесници суштински разумеју спортски менаџмент и начин његове примене у свим сферама живота кроз интеракцију са највећим спортистима и спортским стручњацима, а уједно и да се забаве. Овогодишња тема SportBizz-а је "Пробуди победника у себи", а он ће се реализовати 13. и 14. јула. У име организатора, о овој манифестацији причаће нам Марија Пешовић.

У госте нам долази и Љиљана Шарац, писац, њен рад смо прилично пратили током минулих година. Рођена у Смедереву, и данас је интимно везана за град своје младости, за лепи град на Дунаву који пружа и неисцрпни извор тема за романе које ствара. После неколико тиражних романа, али и Проклете Јерине и једном од својих издања, на ред је дошао и деспот Ђурађ Бранковић- роман Ђурђевим стопама је, каже ауторка, попут шетње с блиским пријатељем. Лјиљана воли и пише најчешће историјске и љбавне теме, и једно и друго јој иде од руке, па ћемо је са задовољством послушати овог поподнева.

На београдском гробљу Лешће данас је на свој последњи пут отишао Љубомир Пута Поповић, дугогодишњи успешан спортски радник, фудбалски зналац и директор ФК Хајдук са Лиона коме је, са својим најближим сарадницима, обезбедио онај препознатљиви фудбалски шмек и кога је с љубављу водио од шестог ранга такмичења, да би са својим `голубовима` у два наврата био члан српске елитне дивизије. Одлазак Поповића искрено је заболео бројне људе од фудбала и спорта, његови синови Богић и Драган сигурно ће дати све од себе да, као и отац, сачувају Хајдук, један од заштитних знакова Звездаре и Београда, иако времена нису добра за оне који немају пара на бацање. Пута Поповић био је драги пријатељ и спортски сарадник екипи ове емисије, често и радо износио је своје утиске и размишљања о фудбалу нашем и европском. Отишао је један од последњих занесењака, један од оних који је године и деценије проводио на стадиону, радећи од јутра до мрака, чувајући чаролију звану- Хајдук са Лиона.

Уредник и водитељ: Жељко Стефановић 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару